Eveniment-Social

Creație specială la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău! Revista „Anotimpuri” îi conectează pe elevi cu activitățile desfășurate în instituție!

Publicat: 10 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Creație specială la Colegiul Național Ștefan cel Mare Hârlău Revista Anotimpuri îi conectează pe elevi cu activitățile desfășurate în instituție
Revista Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Hârlău

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău se poate mândri pentru a fi păstrător și continuator al unor frumoase tradiții. Revista „Anotimpuri”, fondată în 1973, sub îndrumarea unui colectiv de redacție, format din profesori de elită, ca o oportunitate oferită cu generozitate atât elevilor, cât și corpului profesoral de a se exprima creativ prin scris, a apărut, zilele acestea, în ediție nouă

Revista caleidoscop „Anotimpuri”, ediție nouă, este structurată să apară de două ori pe parcursul unui an școlar, o ediție de toamnă – iarnă, urmată de o ediție de primăvară – vară. Numărul 1, anul II al noii ediții apare în condiții grafice deosebite, cu un conținut interesant și complex, ce încurajează și se constituie într-o provocare pentru iubitorii de lectură.

Pentru următorul număr, redacția revistei a format un spațiu virtual pe platforma classroom, o oportunitate accesibilă, ce se poate constitui într-o provocare pentru cei ce au neliniștea scrisului și simt nevoia de a se exprima.

Revista Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Hârlău

În revista intitulată sugestiv „Anotimpuri”, orizontul așteptărilor autorilor se îndreaptă către ideea de diversitate şi originalitate, către o creaţie calitativă izvorâtă din multiplele lecturi care trebuie să stea la baza oricărei scrieri, fie poezie, proză scurtă, eseu sau oricare alt tip de compoziție.

Profesorii coordonatori şi colaboratorii descoperă formula magică prin care se poate crea un profil dinamic, inventiv, inedit şi creativ pentru aceste „anotimpuri” ale sentimentelor, întrebărilor şi neliniștilor, dorinţei de a scrie şi de a vă afirma pe un tărâm atât de ofertant.

Şi aşa cum fiecare sezon are culoarea lui specifică, luminile şi peisajele sale unice, revista se constituie într-un veritabil caleidoscop de creaţii literare care să determine tinerii să creadă în continuare că una din cele mai vechi şi pasionante ocupaţii ale oamenilor, aceea de a citi şi de a produce literatură, are fascinaţia şi atractivitatea ei într-o lume care ar trebui să ştie că la baza civilizaţiei şi evoluţiei stă neapărat şi cultura.

Caleidoscop de creații literare

Echipa care a muncit ca revista să apară este reprezentată de Emanuela Andreea Iacob (reportaj), Mirela Iancu (prof. coordonator), George Iustin Păltinel (buletin sportiv), Mihaela Liliana Andronic Izmană (prof. coordonator), Petru Daniel („Cârcotaşul de serviciu”), Cosmin Acsinte și Ionela Mădălina Scutăraşu (grafică/redactor șef), Mari Mădălina Lungu (design), Laura Gabriela Găină („Ştiaţi că”), Alexandru Hriscu (muzică), Roxana Elena Cozma (fashion), Mihaela Simona Coşarcă (poezii), Marinela Daniela Chirilă (topul profesorilor), Daiana Elena Simionescu (tehnoredactare).

„Consider că o revistă, cu care aspirăm să participăm la concursurile şcolare de profil, poate oferi temeiul unei competiţii reale cu celelalte publicaţii de gen şi am convingerea că acei care vor gândi structura ei, profesorii coordonatori şi colaboratorii voştri, vor descoperi formula magică prin care putem crea un profil dinamic, inventiv, inedit şi creativ acestor «anotimpuri» ale sentimentelor, întrebărilor şi neliniştilor, dorinţei de a scrie şi de a vă afirma pe un tărâm atât de ofertant.

Şi aşa cum fiecare sezon are culoarea lui specifică, luminile şi peisajele sale unice, aşa consider că şi revista voastră trebuie să se constituie într-un veritabil caleidoscop de creaţii literare care să ne determine să credem în continuare că una din cele mai vechi şi pasionante ocupaţii ale oamenilor, aceea de a citi şi de a produce literatură, are, pe mai departe, fascinaţia şi atractivitatea ei într-o lume care ar trebui să ştie că la baza civilizaţiei şi evoluţiei sale stă neapărat şi cultura. Membrii redacției, mulțumesc pe aceasta cale colegilor și colectivului managerial pentru încurajări și susținere, iar sponsorilor, societăți comerciale din Hârlău și împrejurimi, pentru susținerea financiară”, a declarat prof. Mihaela Andronic.

Revista Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Hârlău poate fi accesată aici: https://www.colegiulharlau.info/files/Anotimpuri%20toamna-iarna%202022%20corect.pdf

Adauga un comentariu