Stiri medicale

Peste 100 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 după ce au participat la o slujbă religioasă

Publicat: 26 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 100 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 după ce au participat la o slujbă religioasă
Credinciosi infectati cu coronavirus la slujba, in Frankfurt

Credinciosi infectati cu coronavirus la slujba. După o slujbă într-o biserică baptistă din Frankfurt, cel puțin 107 persoane au contractat infecția cu SARS-CoV-2. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Sănătății din Germania, Kai Klose (Greens), duminică, la Wiesbaden.

Oamenii locuiau în Frankfurt și în trei județe din Hessia. Serviciul a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. La început s-a vorbit despre mai mult de 40 de persoane infectate.

Autoritățile locale de sănătate au început imediat urmărirea contactelor. „Această situație arată cât de important este faptul ca toți sa rămânem vigilenți și nu nechibzuitori, mai ales în timpul relaxării care acum este din nou posibilă”, a spus Klose. „Virusul este încă acolo și vrea să se răspândească. Cea mai bună protecție colectivă a noastră este respectarea normelor de igienă, distanță și protecție gurii si nasului.”

Credinciosi infectati cu coronavirus la slujba, in Frankfurt

Cei mai mulți dintre cei infectați nu s-au infectat la domiciliu, ci la biserica, a precizat responsabilul cu sanatatea publica din Frankfurt, René Gottschalk. „Majoritatea dintre ei nu sunt deosebit de bolnavi. Din câte știm, există o singură persoană înn spital.

Potrivit Departamentului de Sănătate, peste 40 din 107 persoane infectate trăiau la Frankfurt. 26 de persoane infectate locuiau în Wetteraukreis, iar 17 în Hanau. În plus, potrivit ministerului, există încă câteva cazuri în Hochtaunuskreis. Pot fi de asemenea afectate și alte județe, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului. Numărul exact nu a fost încă determinat.

Credinciosi infectati cu coronavirus la slujba, desi s-a pastrat distantarea sociala

Vicepreședintele Bisericii Baptiste Creștine Evanghelice din Frankfurt, Vladimir Pritzkau, a declarat Serviciului de presă evanghelică că slujba a avut loc pe 10 mai. Nu a putut spune câți oameni au luat parte. Majoritatea „fraților” infectați sunt acasă, câțiva fiind internati în spital.

Acesta nu a putut explica focarul pentru că au fost respectate regulile de igienă și de distantare. În consecință, congregația a anulat toate ședințele din casa de rugăciune.

Adauga un comentariu