Culinar

Creier de porc gătit la tigaie. Rețeta simplă, pas cu pas

Publicat: 24 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Creier de porc gătit la tigaie. Rețeta simplă pas cu pas
Creierul de porc gătit pane la tigaie se face rapid și merge servit la orice ocazie.

Dacă vrem să pregătim acasă un creier de porc gătit la tigaie, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Creierul de porc are o textură cremoasă, iar la gust poate deveni greoi dacă nu este gătit cum trebuie. Creierul de porc poate fi gătit pane la tigaie, iar pentru un plus de aromă putem adăuga pătrunjel tocat. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Creier de porc gătit la tigaie

Multe gospodine pregătesc la masa de Crăciun niște creier de porc gătit la tigaie. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Creierul de porc se gătește pane la tigaie, la foc mic. Se dă prin făină, iar la final se adaugă pătrunjel tocat pentru un plus de savoare. Acest preparat culinar poate fi făcut și la mesele de Crăciun, alături de alte bucate alese.

Pe lângă acest deliciu, putem face și niște cârnați de casă gustoși. De la mesele de sărbătoare nu trebuie să lipsească niște sarmale gustoase învelite cu varză dulce. Toate acestea sunt pe placul multora dintre noi și se fac rapid, cu ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație. Creierul pane la tigaie este gustos, crocant și adorat de mulți dintre noi. La fel de bine putem face pentru cei dragi și niște șnițele pufoase și gustoase, cu usturoi și condimente aromate. Șnițelele se fac din carne de porc sau de pui și se dau printr-o compoziție din ou, făină și condimente.

Cum să pregătești un adevărat deliciu cu doar câteva ingrediente

Pentru creierul de porc gătit pane la tigaie vom avea nevoie de 700 g de creier de porc, 6 l de apă, 3 linguri de oțet, 1 linguriță de sare, 2 ouă, 2 lingurițe  de muștar, o linguriță de sare, piper, 75 g de făină, 75 ml de apă, pătrunjel proaspăt, ulei și 100 g de făină.

Mai întâi se pregătește creierul de porc. Se spală creierul, se lasă la scurs apoi se lasă jumătate de oră în apă rece cu oțet. După aceea se clătește creierul de porc cu apă rece, se curăță de membrane și se pune la fiert în apă cu sare.

Când creierul de porc a fiert, se scurge de apă. După aceea se pregătește compoziția prin care vom da creierul înainte de a-l prăji. Într-un bol se amestecă ouăle cu muștarul, sarea, piperul, apa și făina. Se toacă și pătrunjelul proaspăt. Se formează chifle din creier de porc și se tăvălesc prin compoziția cu făină.

Într-o tigaie cu ulei încins se pune creierul la prăjit. Se întorc chiflele de creier pe ambele părți pentru  se rumeni uniform. Când sunt gata, se scot chiflele pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei. Se servește creierul de porc pane cu pâine. La fel de bine se poate mânca și împreună cu o porție de cartofi sau o salată asortată.

Creierul de porc gătit pane la tigaie se face rapid și merge servit la orice ocazie. Pentru un plus de savoare trebuie făcut în crustă de făină cu ou și pătrunjel tocat. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Adauga un comentariu