Culinar

Cremă Catalană. Un desert divin ce se topește în gură

Publicat: 18 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă Catalană. Un desert divin ce se topește în gură
Strecurați crema gata preparată printr-o sită, turnați-o în recipiente individuale, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o la frigider să se răcească timp de 4 ore

Tot mai multe gospodine pregătesc pentru produsele de patiserie o cremă catalană. Acesta este un desert minunat din Catalonia care cucerește de la prima lingură! Chiar dacă nu ați fost în Catalonia și nu ați încercat acest minunat deliciu, sunt sigură că o să vă placă. Combinația dintre conținutul rece și fraged și crusta crocantă și dulce este pur și simplu divină! Iar pentru cei care ați fost acolo, cu siguranță va fi minunat să vă amintiți gustul acestui desert!

Ingredientele obligatorii pentru crema catalană din rețeta originală sunt laptele, ouăle, amidonul de porumb și zahărul. Esența de lămâie, de portocală sau de vanilie nu este obligatorie; acestea se adaugă după bunul plac, doar pentru aromă. Astfel, pentru a pregăti 6 porții de desert veți avea nevoie de lapte în cantitate de 1 l, 6 gălbenușuri de ou, zahăr 120 gr și 40 gr de amidon de porumb. De asemenea, pentru o aromă deosebită veți avea nevoie de 10 gr de coajă de lămâie și coajă de portocală, jumătăți de portocală, fără partea albă. De asemenea, veți avea nevoie de o bucată de baton de scorțișoară.

Cremă Catalană. Pașii necesari pentru a obține deliciosul desert exact ca în Spania

Pentru a pregăti o cremă catalană se toarnă laptele într-o cratiță, se pune coaja de lămâie și de portocală și batonul de scorțișoară. Se încălzește cratița la foc mediu, dar fără să ajungă la fierbere, se ia cratița de pe foc și se lasă laptele la infuzat timp de o oră sub un capac.

Se separă gălbenușurile de ou într-un castron, se adaugă 100 de grame de zahăr și se amestecă totul până se omogenizează. Adăugați amidonul de porumb la gălbenușurile de ou și la zahăr și amestecați din nou.

Strecurați laptele printr-o sită și adăugați-l la amestecul de ouă. Se amestecă din nou pentru a se omogeniza bine. Turnați lichidul rezultat într-o cratiță, puneți-o pe aragaz. Încălziți amestecul, amestecând constant cu o spatulă de lemn, până când amestecul se îngroașă.

Cum să obții crusta de pe desert? Cu ce să amesteci conținutul pentru a obține consistența perfectă?

Strecurați crema gata preparată printr-o sită, turnați-o în recipiente individuale, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o la frigider să se răcească timp de 4 ore. Peste noapte este bine. Înainte de servire, presărați crema cu restul de zahăr și folosiți o torță pentru a o carameliza, ar trebui să obțineți o crustă delicioasă de caramel. În loc să folosiți o torță, puteți încălzi o lingură la o căldură puternică și să mângâiați cu ea stratul de zahăr.

O capodoperă a bucătăriei spaniole și un fel de mâncare tradițională din bucătăria catalană. Delicatul sufleu de ouă și lapte este foarte asemănător cu o crème brûlée franceză, dar mult mai ușor, deoarece are la bază lapte și nu smântână.

Încununarea desertului „crema Catalană” este crusta crocantă caracteristică din zahăr ars, creată cu un flomber culinar. Pentru a amesteca crema, folosiți un bici sau un mixer la viteză mică – este mai rapid și nu va dura mai mult de 30 de minute. Desertul este popular nu numai în Spania, ci și în întreaga lume, motiv pentru care este preparat în diferite moduri.

Adauga un comentariu