Culinar

Crema cu lapte condensat. Un deliciu extraordinar din două ingrediente

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crema cu lapte condensat. Un deliciu extraordinar din două ingrediente
Pentru a pregăti o astfel de cremă extrem de delicioasă vei avea nevoie de unt și lapte condensat

Tot mai multe gospodine preferă să pregătească un tort folosind crema cu lapte condensat. Crema de prăjitură cu lapte condensat este poate cea mai populara si preferată cremă pentru aproape toate gospodinele. Crema este populară, în primul rând, pentru că se obține întotdeauna din lapte condensat și sunt necesare doar două ingrediente pentru a pregăti deliciul culinar.

Pentru a pregăti o astfel de cremă extrem de delicioasă vei avea nevoie de unt și lapte condensat. Crema de unt se folosește atât pentru ungerea blatului pentru tort cât și pentru decorarea prăjiturii. Crema în sine este foarte, foarte simplă.  Pentru a pregăti desertul vei avea nevoie de 200 gr de unt cu un conținut de grăsime de cel puțin 80%. De asemenea, vei mai avea nevoie de 200 gr de lapte condensat și un plic de zahăr vanilat. Unele gospodine folosesc și 3 linguri de lichior.

persoana care amesteca cu lopatica crema cu lapte condensat
Pentru a pregăti desertul vei avea nevoie de 200 gr de unt cu un conținut de grăsime de cel puțin 80%

Crema cu lapte condensat. Când să adaugi lichiorul în untul bătut

Pentru a pregăti crema pentru tort, untul trebuie scos din frigider în prealabil, astfel încât să se încălzească la temperatura camerei. Pentru a grăbi procesul, untul poate fi tăiat în bucăți. Ulterior, folosind un mixer sau cu mâna se bate untul până devine absolut moale și omogen.

După care se adaugă un pachețel de zahăr vanilat și se toarnă laptele condensat. Puteți lua lapte condensat industrial obișnuit, puteți folosi lapte condensat de casă sau lapte fiert, care se vinde și în magazin.

Pentru a oferi cremei pregătite un accent interesant, în aceasta se adaugă puțin lichior, dar acest lucru este pur opțional și la alegerea gospodinei. Din moment ce untul a fost pregătit puteți începe a bate frișca. Aceasta trebuie bătută minim 5 minute pentru a fi suficient de pufoasă. De acest factor este bine să ții cont atunci când vrei să folosești crema pentru a decora prăjitura.

prajitura decorata cu crema din lapte condensat
Cacao este adesea adăugată în smântâna alături de lapte condensat

La început, masa nu este în întregime omogenă, dar pe măsură ce se bate, devine din ce în ce mai uniformă. Crema finită pentru prăjitură are o consistență uniformă și își menține bine forma. Gospodinele pot „lipi” prăjituri și să  acopere suprafața prăjiturii în sine. De asemenea, pot face decorațiuni frumoase folosind un cornet sau o pungă de patiserie.

Din ce mai poate fi pregătită crema. Caloriile conținute în aceasta

Crema de tort poate fi făcută și din lapte fiert, care, împreună cu laptele condensat obișnuit, se vinde în magazin. Crema se prepară exact în același mod și se folosește, de exemplu, pentru prăjiturile cu vafe.

persoana care amesteca cu lopatica crema cu lapte condensat
Pentru a pregăti crema pentru tort, untul trebuie scos din frigider în prealabil, astfel încât să se încălzească la temperatura camerei

Cacao este adesea adăugată în smântâna alături de lapte condensat. Cantitatea depinde de tipul de cacao. Dacă este cacao „pură” adică fără zahăr și alți aditivi, atunci poți adăuga 25 gr de cacao. Iar dacă este un amestec de cacao, atunci adăugați 2-3 linguri.

Crema cu lapte condensat se dovedește a fi destul de bogată în calorii și nu toată lumea își poate permite luxul de a gusta un astfel de tort. Prin urmare, dacă vrei să faci o prăjitură delicioasă, dar în același timp să reduci conținutul caloric al cremei, atunci bucătarii sfătuiesc frișca cu crema de post. De asemenea, poți pregăti și crema pe bază de margarină. Astfel, prăjitura va fi mai fragedă și mai puțin calorică.

femeie care pregateste cu ajutorul unui mixer crema cu lapte condensat
Crema de tort poate fi făcută și din lapte fiert
Adauga un comentariu