Culinar

Cremă de vanilie cu mascarpone, un deliciu pentru orice prăjitură

Publicat: 25 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă de vanilie cu mascarpone un deliciu pentru orice prăjitură
Pe lângă prăjitura cu pișcoturi, crema de vanilie cu mascarpone mai poate fi folosită și la torturi, tarte sau eclere

Crema de vanilie cu mascarpone face parte din bucătăria franceză și este ideală pentru umplerea prăjiturilor. Mai întâi se va prepara crema de vanilie, apoi se va adăuga mascarpone pe care îl puteți achiziționa de la magazin. Pentru o textură mai cremoasă se poate adăuga și frișcă.

De multe ori poate ați dorit o cremă simplă și delicioasă pe care o puteți folosi nu doar la un anumit desert. Ei bine, aceasta este foarte versatilă putând fi folosită la diverse torturi și tarte. Pentru un desert fresh, puteți încorpora și fructe de sezon.

Cremă de vanilie cu mascarpone, mod de preparare

Pentru prepararea cremei de vanilie cu mascarpone, veți avea nevoie de trei gălbenușuri pe care le amestecați cu 200 grame zahăr și 40 grame amidon sau 80 grame făină. Cu un tel sau un mixer, amestecați ingredientele până ce sunt omogenizate. Într-o tigaie, se pun 250 mililitri lapte la fiert, împreună cu o păstaie de vanilie. În locul acesteia, puteți opta de asemenea pentru două pliculețe de zahăr vanilat, însă vor trebui adăugate la mixul de gălbenușuri. Când laptele este fiert, se va lua de pe foc și se va adăuga câte puțin peste mix, în timp ce amestecați cu un tel. La final, se vor pune din nou la fiert și așteptați să se îngroașe. Aveți grijă ca în timpul acesta să amestecați continuu cu o lingură din lemn. Când crema este gata, o răsturnați peste o folie alimentară nivelând-o cu o spatulă și o lăsați la frigider timp de 4-6 ore, după ce s-a răcit complet.

Scoateți crema de vanilie de la frigider și o amestecați cu ajutorul unui mixer, până ce redevine cremoasă. Peste ea adăugați 250 grame crema de mascarpone și mixați din nou până ce se omogenizează. Opțional puteți adăuga și 200 grame frișcă pentru o textură mai cremoasă. Frișca este de preferat să o preparați în casă, însă o puteți achiziționa și de la magazin. Crema se poate păstra pentru maxim 4 zile la rece.

Ce prăjituri poți găti cu acest preparat culinar

Un desert la care putem folosi crema de vanilie cu mascarpone este prăjitura cu pișcoturi. Pentru blatul acestui desert va trebui să amestecați 5 albușuri cu un praf de sare și 140 grame zahăr. După ce sunt omogenizate, cu ajutorul unei spatule și mișcări de sus în jos se vor încorpora 50 mililitri ulei și 100 mililitri de lapte. 

Treptat veți adăuga 135 grame făină, 25 grame cacao și 10 grame praf de copt. Compoziția obținută o turnați într-o tavă de aproximativ 20 cm, tapetată cu hârtie de copt. Peste aceasta se vor adăuga 8 pișcoturi, așezate paralel. Puteți folosi o lingură pentru a apăsa pișcoturile, în așa fel încât să fie acoperite de compoziție. Se va lăsa la cuptor timp de 35 minute. După ce este gata, blatul se lasă la răcit, iar ulterior îl puteți însiropa cu puțină cafea. Ulterior se adaugă crema de vanilie cu mascarpone și se lasă la frigider pentru 2 ore sau peste noapte. Opțional puteți adăuga fulgi de ciocolată pentru un aspect mai plăcut al prăjiturii.

Pe lângă această prăjitură, crema de vanilie cu mascarpone mai poate fi folosită și la  torturi, tarte sau eclere. Opțional se pot încorpora și fructe proaspete sau confiate.

Adauga un comentariu