Culinar

Cremă de mascarpone cu frișcă: Rețetă simplă și savuroasă

Publicat: 25 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă de mascarpone cu frișcă Rețetă simplă și savuroasă
Crema de mascarpone cu frișcă este extrem de gustoasă și ideală de folosit în orice desert îți dorești.

Crema de mascarpone cu friscă se prepară cum nu se poate mai ușor. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar crema este gata, numai bună de ornat torturi sau prăjituri.

Crema de mascarpone cu frișcă este extrem de gustoasă și ideală de folosit în orice desert îți dorești. Fie că alegi să ornezi un tort, fie că o folosești la o prăjitură sau fie că o consumi în diverse deserturi la pahar, toată lumea te va lăuda. Copiii, și nu doar ei, o vor aprecia enorm. În rândurile următoare îți vom spune ce ingrediente să folosești și îți vom explica, pas cu pas, cum să o prepari.

Cremă de mascarpone cu frișcă: Rețetă explicată pas cu pas

Pentru această rețetă vei avea nevoie de: 300 g mascarpone, 300 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime), 80-100 g zahăr pudră și o aromă la alegere. Această cremă poate fi aromată cu extract de vanilie, esență de rom, migdale sau coajă rasă de citrice, potrivit retetefeldefel.ro.

Pune într-un bol cele 300 de grame de mascarpone și smântâna pentru frișcă, direct de la frigider. Apoi, adaugă zahărul pudră și aroma preferată. Dacă nu îți dorești o cremă prea dulce, poți folosi doar 80 de grame de zahăr. Totul ține de gustul tău și al familiei tale. De asemenea, recomandarea noastră este să nu folosești cantitatea maximă de zahăr la un tort sau o prăjitură, care poate fi deja prea mult, datorită însiropării.

Amestecă toate ingredientele, până când observi că s-au omogenizat bine și s-au transformat într-o cremă pufoasă și aerată. Crema de mascarpone cu frișca astfel obținută poate fi folosită imediat. Din cantitatea de ingrediente folosite, vei obține 700 de grame de cremă, numai bună pentru a umple un tort de 24 de centimetri în diametru, cu trei blaturi.

Dacă îți rămâne cremă, depoziteaz-o la rece și folosește-o mai târziu.

Prăjitură cu mascarpone, fără coacere: Gospodinele se miră cât de repede este gata

Acum că știi cum se prepară crema de mascarpone cu frișcă, vrem să te învățăm și cum să o integrezi într-o prăjitură delicioasă. Când ai poftă de ceva dulce, alege ceva ce se prepară ușor, așa cum este și prăjitura cu mascarpone, fără coacere. Ai nevoie de doar 10 minute, în care să o pregătești și prăjitura este gata. Mai dificil este că trebuie să aștepți cât stă la frigider. Dar nu îți face griji, timpul trece mai repede decât crezi.

Pentru că ai deja crema, trebuie să adaugi în rețetă doar 400 de grame de pișcoturi.

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunea de 24 x 28 cm. Așează pișcoturile, unul lângă altul, pe fundul tăvii.

Acum, distribuie uniform jumătate din crema obținută și așează un nou strat de pișcoturi deasupra. Distribuie și restul de cremă și pune pișcoturile rămase. Dacă vrei, decorează cu ciocolată albă/neagră, dată prin răzătoare.

Prăjitura trebuie să stea la frigider cel puțin trei ore înainte de a fi porționată. În acest fel, se va însiropa bine și se va tăia frumos.

Gustul va fi unul desăvârșit, extrem de apreciat chiar și de cei mai aprigi critici culinari.

Poftă bună!

Adauga un comentariu