Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru ten gras: Tratamente medicale și remedii naturiste

Cremă pentru ten gras: Tratamente medicale și remedii naturiste

06 ian. 2022, 12:18,
BZI.ro, în Sanatate

Glandele de la nivelul pielii produc prea mult sebuum, iar pielea devine lipicioasă. Problema e puțin deranjantă, dar se poate rezolva cu o cremă pentru ten gras.

În piele se găsesc niște mici glande numite glande sebacee, din diverse motive se întâmplă adesea ca acestea să producă prea mult sebuum, astfel pielea căpătând un aspect uleios. Sebuumul este o substanță pe care corpul nostru o secretă în condiții normale de sănătate. Acesta poate fi identificat ca fiind o substanță puțin vâscoasă ce conține uleiuri menite să hidrateze pielea. Repet, sebuumul este o substanță secretată în condiții normale.

persoana ce tine ochii inchisi si prezinta ten gras cu acnee

Afecțiunea poate fi cauzată și de anomalii hormonale

Tipuri de piele

O piele normală nu este ceva ce se poate găsi prea ușor, căci acea piele trebuie să fie una care să se descuameze regulat, să aibă suficientă hidratare indiferent de câtă apa se consumă sau de cât de cald este afară. Termenul de piele normală trebuie înțeles ca fiind unul ideal, căci în realitate mereu se va tinde spre una dintre cele 2 tipuri de ten: uscat și gras.

S-a observat că unele persoane pot avea chiar ambele tipuri de ten, dar în diferite zone ale feței (fruntea are ten uscat, iar obrajii un ten gras). Tenul uscat este dat de către prea puțin sebuum produs, iar descuamarea devine aproape inevitabilă.

Cauza unui ten gras

Una dintre cele multe cauze ale tenului gras este dată de către codul genetic ce se transmite la naștere din părinți în copii. Această afecțiune poate fi o problemă care a rămas în familie de multe generații, dar cum strămoșii au găsit mereu câte o soluție pentru tot și noi avem. În mod normal cantitatea de sebuum va descrește cu cât corpul înaintează în vârstă, deci se poate spera cu șanse reale ca această problemă să dispară în timp de la sine.

Totodată, contează foarte mult si timpul în care se află persoana în cauză datorită vântului și umidității din aer ce variază în funcție de anotimp. De altfel, poate fi și o consecință a unor produse de igienă sau cosmetică nepotrivite pentru pielea dumneavoastră.

grafica persoana cu ten gras si sebuum in exces

Tenul gras face ca pielea să pară uleioasă

Simptomele excesului de sebuum

Când pielea este prea mult hidratată cu uleiurile produse natural de către corpul nostru, ea nu va putea absorbi întreaga cantitate, iar astfel o bună parte din secreție va rămâne în exterior (aspectul uleios). Problema s-ar putea rezolva relativ ușor dacă singura problemă s-ar rezuma la o piele umedă ce oricând poate fi tamponată cu un șervețel.

Din cauza hidratării la nivelul porilor din piele se produce o dilatare (exact ca atunci când o persoană se spală), această deschidere a porilor prezintă o oportunitate pentru diverse substanțe iritante din aer să pătrundă în piele. Porii urmând a se înfunda sau infecta, în funcție de situație rezultând puncte negre și acnee.

Crema pentru ten gras: Tratament medicamentos

Afecțiunea poate fi cauzată și de anomalii hormonale, caz în care se recomandă un consult cu un medic endocrin specialist pentru o ghidare potrivită. Dar din studiile făcute în domeniu s-a demonstrat că un procent foarte mare dintre cei ce suferă de ten gras au obținut rezultate foarte bune după folosirea unor creme.

Problema are etiologie complexă și multiplă, din asta rezultă că daca pielii i se oferă o substanță, e foarte posibil ca aceasta să nu fie cea de care are nevoie. O serie de creme au dat rezultate pozitive în aplicare (Cerave Hydratinh Hyaluronic Acid Serum, Revision SkinCare, CeraVe Facial Moisturizing Lotion), unde am putea adăuga și cremele pe baza de trandafir, lotus și aloe vera.

piele ce apartine unui ten gras

Celulele epiteliale nu pot absorbi tot sebuumul, iar excesul va rămâne la suprafață

De ce nu oferă nimeni o cremă pentru ten gras ce rezolvă toate problemele?

Bătrânii noștri mereu au știut ce să ia și cum să facă să rezolve diversele probleme ce le apăreau în cale. Pentru tenul gras s-au găsit câteva plante ce au avut un succes puternic, chiar în forma lor naturală anume sucul de aloe vera, zeama de lămâie sau chiar struguri verzi zdrobiți. O igienă facială temeinică a oferit de asemenea rezultate foarte bune.

Anterior, am arătat că această afecțiune are etiologie multiplă, asta însemnând că poate fi provocată de mulți factori. În unele situații se poate simți că organismul ar lupta împotriva noastră și orice s-ar folosi este în zadar.

Dar adevărul stă în faptul că el mereu caută soluția cea mai potrivită, iar dacă cremele folosite nu își fac efectul este pentru că nu s-a oferit pielii ceea ce are nevoie. Se recomandă a nu se încerca toate cremele până la cea ce conține substanța potrivită pentru că este posibil să se producă daune pielii, temporare sau permanente.

persoana cu ten gras si acnee pe suprafata fetei

Porii se pot înfunda sau infecta rezultând acnee sau puncte negre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *