Dacă tot se apropie weekendul, m-am gândit că nişte creveţi cu glazură sunt ideali pentru un prânz de răsfăţ. Se prepară foarte rapid şi nici nu necesită mult efort. Tot ce ai de făcut e să pregăteşti şi un sos delicios, pe bază de bourbon.
Aşadar, întrucât în lista de ingrediente se găseşte şi alcool, reţeta este pentru adulţi. În cazul în care vrei să le dai şi copiilor, elimina bourbonul din sos. Va ieşi la fel de bun, oricum. Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare.
Ingrediente:
- 1 kg de creveţi decorticaţi, decongelaţi
- ¼ cana + 2 linguri de bourbon
- ¼ cana sos de soia
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- ¼ cana ceapă verde tocată
- ½ cană de zahăr brun
- 2 linguri de unt nesărat
- ¼ cana ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Mai întâi se amestecă bourbonul cu uleiul de măsline, zahărul brun, ceapă, sosul de soia şi usturoiul. Pune creveţii în această marinata, amesteca bine ca să se omogenizeze, după care dă bolul la rece, pentru circa o oră.
După expirarea timpului scoate creveţii, îndepărtează excesul de sos de pe ei şi presara puţină sare şi piper pe ei. Nu arunca restul de marinata.
Topeşte untul la temperatură mai mică, într-o tigaie. Când a devenit lichid, pune creveţii în ea şi prăjeşte-i 2 minute pe fiecare parte. Iai-i din tigaie în momentul în care sunt aproape rozalii.
Transferă în tigaie restul de marinata şi lăsa-o să ajungă în punctul de fierbere. După 4-5 minute, timp în care trebuie să amesteci în vas, potriveşte sosul de sare şi piper. Adaugă creveţii şi amesteca. Când creveţii şi-au schimbat complet culoarea, îi poţi lua de pe foc.
Serveşte aceşti creveţi cu sos cât timp sunt încă fierbinţi, pentru că atunci au cel mai bun gust.