Local

Crimă înfiorătoare la Iași comisă de doi adolescenți! Unul dintre tineri a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Publicat: 01 aug. 2020
Judecătorii ieșeni au condamnat un tânăr de 18 ani tocmai la 18 ani de pușcărie, în urma unei crime înfiorătoare
Doi adolescenți au fost condamnați de judecători, după comiterea unei crime înfiorătoare

Crimă înfiorătoare, comisă de doi adolescenți în Iași! Coincidență macabră: un tânăr de 18 ani a luat tot atâția ani de pușcărie! Judecătorii i-au obligat pe cei doi adolescenți la plata unor despăgubiri totale de 55.445 de lei, către rudele victimei

Crimă înfiorătoare, comisă de doi adolescenți în Iași! Coincidență macabră: un tânăr de 18 ani a luat tot atâția ani de pușcărie! Astfel, doi adolescenți au fost pedepsiți ieri de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Astfel, Florin Dracea (18 ani) a fost condamnat la o pedeapsă de 18 ani de detenție, pentru omor calificat. În același dosar, în cazul lui Adelin D., zis „Marghiol” (15 ani), a fost luată măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 12 ani, omor calificat și tâlhărie calificată.

„Instanța admite acțiunea promovată în cauză de partea civilă D.F. În consecință, obligă în solidar pe inculpați să îi plătească părții civile D.F. suma de 55.445 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. Confiscă de la inculpatul Florin Dracea bunurile folosite la săvârșirea faptei, respectiv un clește metalic tip gură de lup și un levier metalic”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Crimă înfiorătoare, comisă de doi adolescenți în Iași

Procesul celor doi indivizi a început pe 18 decembrie 2019. Anchetatorii au identificat doi tineri, unul de 15 ani, iar un altul de 18 ani, suspectați de comiterea unor fapte teribile. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv, în timp ce minorul a fost dus la „Socola”. Potrivit procedurilor, în astfel de cazuri, este obligatorie efectuarea unei expertize psihiatrice în ceea ce îi privește pe suspecții minori. Oamenii legii au precizat că, la sfârșitul anului 2019, doi tineri au decis să spargă casa unui consătean. Totul s-a întâmplat în comuna ieșeană Belcești.

„Cei doi tineri au intrat în casa unui bărbat în vârstă de peste 60 de ani. Scopul a fost acela de a sustrage orice sume de bani sau bunuri pe care le-ar fi găsit în imobil. Numai că, la un moment dat, partea vătămată s-a trezit, iar cei doi ar fi lovit-o, provocându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai exact, cei doi adolescenți au intrat în miez de noapte în casa consăteanului, cu scopul de a-l jefui. Pensionarul a fost trezit de zgomotele produse și, când i-a confruntat pe cei doi, a fost luat la pumni și picioare. În urma agresiunii, pensionarul a fost lăsat într-o baltă de sânge, cadavrul acestuia fiind descoperit de un cunoscut, care a și anunțat autoritățile printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat atât un echipaj medical, cât și unul de Poliție. Cadrele medicale nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să constate decesul acesteia.

Tot mai multe infracțiuni comise de minori, în Iași

Polițiștii au reușit să îi identifice rapid pe cei doi adolescenți bănuiți de comiterea faptei îngrozitoare. În vreme ce Florin Dracea a fost reținut pentru 24 de ore și, mai apoi, dus la instanță cu propunere de arestare preventivă, minorul de 15 ani a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași.

„În ceea ce îl privește pe minor, acesta trebuie supus unei expertize psihiatrice. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru omor, iar cercetările continuă. La audieri, inculpatul major a recunoscut comiterea faptelor. Și minorul a confirmat în parte ce s-a întâmplat”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

De altfel, acesta nu este singurul caz de o violență extremă în care au fost implicați minori. În ultimii ani, mai mulți adolescenți au fost reținuți, arestați, trimiși în judecată sau condamnați pentru comiterea unor asemenea infracțiuni.

Adauga un comentariu