Local

Crimă odioasă, în centrul Iașului! Ieri a venit „nota de plată” pentru criminal: un deceniu de pușcărie! Totul a pornit de la o ceartă banală, la un magazin!

Publicat: 24 nov. 2020
Crimă odioasă în centrul Iașului Ieri a venit nota de plată pentru criminal un deceniu de pușcărie Totul a pornit de la o ceartă banală la un magazin
Mâinile unui deținut, pe gratii, în penitenciar

Un ieșean a fost ucis în bătaie după ce ieșise să cumpere ceva de la un magazin situat în zona Independenței. Între el și agresor a izbucnit un conflict, iar totul a degenerat. Victima a fost lovită cu pumnii și picioarele, iar, la scurt timp, a murit pe patul de spital

Crimă odioasă, în centrul Iașului! Un bărbat a fost ucis în bătaie, după un conflict spontan cu un individ. Victima ieșise să-și cumpere ceva de la un magazin.
Astfel, ieri, pentru agresor a venit „nota de plată”. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au pedepsit pe Alin Petru Moloman.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Alin Petru Moloman la pedeapsa închisorii de 10 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Achită inculpatul pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alin Petru Moloman, acuzat că a făcut moarte de om în „buricul târgului”

Procesul lui Alin Petru Moloman a început pe 17 aprilie 2019. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 28 ianuarie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au menționat că, în noaptea de 28 spre 29 iulie 2018, Victor Ț. a mers la un magazin de pe bulevardul Independenței, pentru a cumpăra bere. Acolo, doi indivizi s-au luat de el. După un schimb de replici, Alin Petru Moloman l-a luat la bătaie pe Victor Ț., lovindu-l cu pumnii și picioarele în special în zona capului. După ce a scăpat de agresor, victima i-a povestit fratelui său prin ce a trecut. Atunci, fratele lui Victor Ț. i-a recomandat acestuia din urmă să meargă la spital. Ulterior, pe 2 august 2018, Victor Ț. a murit pe patul de spital.

„Victima a fost lovită în repetate rânduri de către agresor, iar, ulterior, a murit la spital. Agresorul a fost identificat și dus pentru expertiză la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Inițial a fost acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, iar, mai apoi, a fost cercetat pentru omor”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Încătușat de oamenii legii după incidentul grav care s-a petrecut în centrul orașului

După ce a fost identificat și dus la audieri, Alin Petru Moloman a fost reținut de oamenii legii. Mai apoi, individul a fost prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, pentru omor. Magistrații au decis să-l trimită în spatele gratiilor pe suspect pentru 30 de zile. Revoltător este, însă, faptul că, într-o zonă centrală, cum este bulevardul Independenței, se pot petrece astfel de incidente.

De-a lungul timpului, în Iași s-au mai petrecut astfel de cazuri. Din fericire, multe dintre acestea au fost rezolvate de oamenii legii, dar mai sunt și morți suspecte care au rămas neelucidate. În urma incidentului deosebit de grav, trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. După efectuarea necropsiei, specialiștii au stabilit că bărbatul a avut parte de o moarte violentă. Astfel, medicii ieșeni au stabilit că a existat o legătură de cauzalitate între leziunile grave suferite de victimă și decesul ei. Acesta a și fost motivul pentru care oamenii legii au declanșat ancheta și au ajuns la suspectul Alin Petru Moloman.
Adauga un comentariu