Local

Crimă odioasă, în centrul Iașului! Un bărbat, condamnat la un deceniu de pușcărie! Totul a pornit de la o ceartă banală, la un magazin!

Publicat: 17 iun. 2021
O sală de judecată și un deținut, cu mâinile pe gratii
Un ieșean a fost condamnat definitiv la un deceniu de temniță, după o crimă odioasă care s-a petrecut în centrul orașului

Un ieșean a fost ucis în bătaie după ce ieșise să cumpere ceva de la un magazin din zona Independenței. Între el și agresor a izbucnit un conflict, iar totul a degenerat. Victima a fost lovită cu pumnii și picioarele, iar, la scurt timp, a murit pe patul de spital. După incident, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au pus punct procesului, iar Alin Petru Moloman a fost condamnat definitiv la 10 ani de temniță

Caz șocant, în centrul Iașului! Un bărbat a fost ucis în bătaie, după un conflict cu un individ. Victima ieșise să-și cumpere ceva de la un magazin.
Astfel, ieri, pentru agresor a venit „nota de plată”. Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași l-au pedepsit definitiv pe Alin Petru Moloman. Acesta a rămas cu pedeapsa aplicată în cazul său de prima instanță, respectiv 10 ani de pușcărie, pentru omor. De asemenea, ieșeanul a fost achitat pentru acuzația de tâlhărie calificată. În schimb, judecătorii ieșeni au scăzut din pedeapsă perioada în care individul a fost internat pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

Ieșeanul Alin Petru Moloman, acuzat că a comis o crimă în centrul orașului

Dosarul ieșeanului Alin Petru Moloman a început pe 17 aprilie 2019. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 28 ianuarie 2019. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au menționat că, în noaptea de 28 spre 29 iulie 2018, Victor Ț. a mers la un magazin de pe bulevardul Independenței, pentru a cumpăra bere. Acolo, doi indivizi au intrat într-un conflict verbal cu el. După un schimb de replici, Alin Petru Moloman l-a luat la bătaie pe Victor Ț., lovindu-l cu pumnii și picioarele în special în zona capului. După ce a scăpat de agresor, victima i-a povestit fratelui său prin ce a trecut. Atunci, fratele lui Victor Ț. i-a recomandat acestuia din urmă să meargă la spital. Pe data de 2 august 2018, Victor Ț. a murit pe patul de spital.

„Victima a fost lovită în repetate rânduri de către agresor, iar, mai apoi, a decedat la spital. Agresorul a fost identificat și dus pentru expertiză la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Inițial a fost acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, iar, mai apoi, a fost cercetat pentru omor”, au spus atunci procurorii ieșeni.

A ajuns după gratii după incidentul grav în care a fost implicat

Ieșeanul Alin Petru Moloman a fost reținut de polițiști după ce a fost identificat și dus la audieri. Ulterior, bărbatul a fost prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, pentru omor. Magistrații au decis să-l trimită în spatele gratiilor pe suspect pentru 30 de zile. De-a lungul timpului, în Iași s-au mai petrecut astfel de cazuri. Din fericire, multe dintre acestea au fost rezolvate de oamenii legii, dar au existat și morți suspecte care au rămas neelucidate.

În urma decesului, trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. După efectuarea necropsiei, specialiștii au stabilit că bărbatul a avut parte de o moarte violentă. Astfel, medicii ieșeni au stabilit că a existat o legătură de cauzalitate între leziunile grave suferite de victimă și deces. Acesta a și fost motivul pentru care oamenii legii au declanșat ancheta și au dispus trimiterea în judecată a ieșeanului Alin Petru Moloman.

Adauga un comentariu