Local

Crimă sângeroasă, la Iași! Vecinul, ucis în bătaie cu parul după ce i-a intrat în curte! Daune de peste 5.000 de euro, după incidentul groaznic!

Publicat: 30 dec. 2020
Un bărbat, cu un par în mână
Judecătorii au condamnat un ieșean la 5 ani de pușcărie, după o crimă sângeroasă: a sărit cu parul la victimă după ce a intrat în ograda lui

Un ieșean a fost pedepsit de către magistrați, după ce a fost acuzat de comiterea unei crime sângeroase. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Dănuț Gabură la 5 ani de pușcărie, pentru omor. În plus, ieșeanul a fost obligat să le achite rudelor victimei daune de peste 5.000 de euro. Întreg scandalul a izbucnit după ce victima ar fi intrat în ograda agresorului

O crimă sângeroasă a avut loc la Iași! Vecinul a fost ucis în bătaie cu parul, după ce i-a intrat în curte! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Dănuț Gabură la 5 ani de închisoare, pentru omor.

„Instanța dispune confiscarea specială, de la inculpatul Dănuț Gabură, în folosul statului, a unui par cu lungimea de circa 2,30 m și diametrul mediu de circa 3 cm, având într-un capăt o ramificație cu diametrul de circa 1,5 cm, obiect ce a fost utilizat la comiterea infracțiunii”, au afirmat magistrații ieșeni.

În plus, aceștia l-au obligat pe individ la plata unor despăgubiri, către rudele victimei, în valoare de 24.500 de lei. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dănuț Gabură, acuzat că și-a ucis vecinul cu ajutorul unui par!

Procesul lui Dănuț Gabură a început pe 28 august 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru omor. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat de pe data de 12 august 2020.
Conform anchetatorilor, pe 11 august 2020, individul în vârstă de 59 de ani și-a ucis un vecin de 54 de ani. Victima a intrat în curtea agresorului, fără să aibă permisiunea acestuia. Iritat la culme de cele întâmplate, Dănuț Gabură a mers spre victima sa cu un par în mână. După un schimb de replici, victima l-ar fi lovit cu o piatră. Ulterior, Gabură l-a bătut cu un par până nu s-a mai ridicat de la pământ. Ulterior, acesta a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și a povestit cele întâmplate.

Echipaje medicale și de Poliție, chemate la fața locului

La scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Echipajul SAJ Iași a început manevrele de resuscitare. Din păcate, bărbatul nu a răspuns pozitiv la acele manevre. Medicii ieșeni au fost nevoiți să declare decesul.
De asemenea, oamenii legii I-au ridicat pe suspect și l-au dus la audieri. Ulterior, Dănuț Gabură a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, mai apoi, individul suspectat de omor a fost prezentat în fața judecătorilor. Magistrații au admis cererea formulată de anchetatori, de arestare preventivă a lui Dănuț Gabură, sub acuzația amintită. Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care decizia va fi atacată, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel să decidă ce se va întâmpla în continuare în cazul acestei crime sângeroase, care a avut loc în Iași.

Comentarii
  • „Instanța dispune confiscarea specială, de la inculpatul Dănuț Gabură, în folosul statului, a unui par cu lungimea de circa 2,30 m și diametrul mediu de circa 3 cm, având într-un capăt o ramificație cu diametrul de circa 1,5 cm, obiect ce a fost utilizat la comiterea infracțiunii”, au afirmat magistrații ieșeni……BRAVO INSTANTA!…..sa nu mai aiba par!…sa fie in folosul statului!

  • Nici nu stii ce sa mai intelegi.Victima a intrat in curtea omului FARA PERMISIUNEA PROPRIETARULUI cu o piatra in mana cu intentia de a lovi proprietarul. Daca din lovitura pietrei ar fi omorat proprietarul primea cu suspendare pentru omor din imprudenta.Probabil proprietarul a mai fost abuzat de decedat dar asa cum in multe situatii politia nici macar nu intocmeste proces verbal si sa amendeze abuzurile s-a ajuns la asemenea situatie. Pacat de situatia creata dar cazul ar trebui mai mult mediatizat ca preventie si consecinta la ce se poate intampla cand patrunzi abuziv in curtea cuiva si nu parasesti proprietatea la insistena proprietarului.Probabil decedatul avea o statura si o forta superioara proprietarului pe care s-a bazat cand a patuns in curtea omului si nu a parasit-o la insistenta acestuia,iar proprietarul a actionat in legitima aparare,frica ,frustrare.Poate fi achitat sau cel mult cu suspendare.

Adauga un comentariu