Local

Un ieșean a fost condamnat de magistrați pentru că și-a omorât mama! 15 ani de închisoare pentru Constantin Roman!

Publicat: 29 mai 2020
Un ieșean de 44 de ani a fost condamnat de magistrații ieșeni pentru că și-ar fi omorât mama
Un bărbat a fost acuzat că și-a omorât mama cu un par

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea unui ieșean acuzat că și-a omorât mama. Constantin Roman, de 44 ani, a fost arestat la începutul lunii februarie 2020, după ce autoritățile au fost alertate cu privire la decesul femeii în vârstă de 84 de ani. În urma tragicului incident, bărbatul a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize

Un ieșean în vârstă de 44 de ani a fost condamnat de magistrați, după ce a fost acuzat că și-a omorât mama. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Constantin Roman la 15 ani de închisoare, pentru omor asupra unui membru de familie. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Magistrații l-au arestat pe Constantin Roman la începutul lunii februarie pentru că și-ar fi omorât mama

La începutul lunii februarie a acestui an, bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost arestat de magistrații ieșeni. După arestare, judecătorii au înștiințat autoritatea competentă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, ca, împreună cu bunica maternă, să asigure luarea măsurilor de ocrotire pentru cei doi copii minori ai bărbatului.
Individul din localitatea Gâștești (Pașcani) a fost încătușat, fiind suspectat că și-a omorât fără milă propria mamă. Astfel, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 84 de ani a decedat în locuința ei din Gâștești.

La scurt timp, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Din păcate, echipajul medical nu a putut face altceva decât să constate decesul mamei lui Constantin Roman. De asemenea, polițiștii, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au întocmit un dosar penal sub acuzația de omor.

Ieșeanul a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, pentru expertizare, după decesul violent al mamei

În urma incidentului, bărbatul a fost preluat de anchetatori, iar Constantin Roman a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.
Conform anchetatorilor, bărbatul a intrat în camera mamei sale, împreună cu care locuia, iar cei doi au început să se certe de la o anexă a casei, respectiv bucătăria. Cei doi și-ar fi disputat cine ar trebui să stea în acea anexă. Oamenii legii au menționat că, la un moment dat, femeia în vârstă de 84 de ani și-ar fi mușcat fiul de 44 de ani de un deget de la mână, clipă în care individul a trântit-o pe cea care i-a dat viață cu fața pe un pat.

Anchetatorii au mai afirmat că bărbatul a pus mâna pe un lemn de foc, cu care și-a lovit mama în ceafă de patru-cinci ori. În momentul în care a realizat ce a făcut, individul a mers la un vecin, acesta din urmă alertând autoritățile.

„Suspectul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie «Socola», din Iași. Cadavrul a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală din Iași, pentru efectuarea unei necropsii, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul victimei”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

La solicitarea soției a fost emis un ordin de protecție pe numele lui Constantin Roman

În urmă cu câteva luni, bărbatul a intrat în atenția magistraților, după ce soția acestuia a solicitat emiterea unui ordin de protecție pe numele său.

„Instanța admite cererea promovată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani pentru reclamanta M.R. în contradictoriu cu pârâtul Roman Constantin și, în consecință, emite un ordin de protecție prin care se dispune pe o perioadă de trei luni evacuarea pârâtului și reintegrarea reclamantei M.R. în locuința de domiciliu, obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de reclamantă și față de locuința de domiciliu a acesteia, interzicerea pentru pârât a oricărui contact cu reclamanta, să se prezinte la un interval de zece zile la secția de poliție competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție”, au menționat magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani pe data de 25 octombrie 2019. Acest ordin de protecție a expirat cu câteva zile înainte de tragicul incident. Acum, rămâne de văzut dacă ieșeanul Constantin Roman va contesta sentința emisă de judecători pe numele său, după ce a fost acuzat că și-a omorât mama.

Adauga un comentariu