Actualitate

Cristian Ghinea(USR), ministrul Fondurilor Europene susţine că salariul minim va ajunge la 3000 de lei în condiţiile în care ultima majorare a fost de… 40 de lei

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristian GhineaUSR ministrul Fondurilor Europene susţine că salariul minim va ajunge la 3000 de lei în condiţiile în care ultima majorare a fost de... 40 de lei
Cristian Ghinea susține că salariul minim va ajunge la 3000 de lei în 2026

Cristian Ghinea visează frumos şi susţine faptul că până în 2026 fiecare român va câștiga minim 3000 de lei. Ministrul Fondurilor Europene dorește să elimine discrepanța dintre constructori şi restul românilor, asta în condiţiile în care ultima creștere a salariului minim pe economie a fost de 40 de lei.

Într-un interviu realizat pentru o publicaţie online, ministrul spune că există un scenariu la care guvernanţii lucrează şi care vizează eliminarea diferenţelor de salariu minim dintre mai multe categorii de lucrători.

Cristian Ghinea visează frumos şi susţine că toţi românii vor câștiga bine

În doar câţiva ani, mai exact până în 2026, toţi românii vor câștiga extrem de bine, susţine ministrul Cristian Ghinea. Într-un interviu acordat publicaţiei epochtimes-romania, oficialul a menţionat că planul Guvernului este unul concis şi că totul va fi numai lapte și miere în 2026. Aşadar, vorbim despre o creștere a salariului minim care va ajunge la 3000 de lei.

Declaraţia a fost făcută în condiţiile în care au existat numeroase fapte bune ale guvernării iar ultima faptă bună a fost creșterea salariului minim cu… 40 de lei.

Ministrul a fost întrebat de unde vor fi bani pentru acest lucru. Ghinea le-a spus jurnaliştilor că datorită creșterii economice mari, cea mai mare din Uniunea Europeană va fi posibilă şi creşterea salariului minim pe economie:

Asta este prezumţia de la care plecăm – că în cinci ani se va ajunge acolo astfel încât să nu mai avem discrepanţă între construcţii şi restul lumii. Acesta este scenariul pe care lucrăm. Nu uitaţi că avem cea mai mare creştere economică din UE şi pe scenariile FMI-ului şi Comisiei vom continua să o avem, şi vorbim de 2026. a explicat ministrul Fondurilor Europene

Creșterea salariului minim vine în contextul în care Raluca Turcan anunță creșterea vârstei de pensionare

Pentru că unei creşteri îi stă bine alături de o altă creștere, Raluca Turcan, ministrul Muncii a spus în cursul zilei de astăzi că se ia în calcul creşterea vârstei de pensionare pentru femei. Concret, vârsta de 63 de ani, vârstă la care femeile ies la pensie va deveni o amintire. Ministrul doreşte egalarea vârstei cu cea a bărbatului. Asta în condiţiile în care mai toate statele din lume au o diferenţă de pensionare între bărbaţi şi femei:

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030„Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a declarat Turcan.

Ministrul Ghinea, specialistul de serviciu: Nu a citit anexele din PNRR

O altă specialitate pe care ministrul Cristian Ghinea (USR) o are este necitirea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acesta a susţinut că nu s-a obosit să citească anexele din PNRR.

„Vreau să fie foarte clar că doar se vede capătul drumului: urmează evaluarea oficială a Comisiei. Au fost multe neadevăruri spuse despre PNRR. Pe site poate fi găsit tot programul PNRR, are 1200 de pagini, iar alăturat sunt anexele. Din câte știm noi suntem prima țară care publcăm și anexele. Nu există obligația de a publica PNRR. Într-o decizie fără precedent, de transparență, am decis să publicăm. Cei care cred că pot face o treabă mai bună să ne facă semnalări și le corectăn. Nici măcar eu n-am citit toate anexele”, a spus Cristian Ghinea.

Adauga un comentariu