Sport

Cristiano Ronaldo speră la Gheata de Aur, după dubla cu Atalanta!

Publicat: 13 iul. 2020
După dubla reușită cu Atalanta, Cristiano Ronaldo speră la Gheata de Aur
Cristiano Ronaldo speră la Gheata de Aur

Cristiano Ronaldo (35 de ani) a menținut liniștea la Juventus, după ce a marcat cele 2 goluri ale torinezilor în remiza cu Atalanta, scor 2-2.
O eventuală victorie a celor de la Atalanta ar fi adus speranțe importante pentru echipa lui Gian Piero Gasperini în lupta la titlu din Serie A, însă Juventus păstrează un avans considerabil cu 6 runde rămase de disputat.

Atalanta a condus de două ori la Torino, după golurile lui Duvan Zapata (16′) și Ruslan Malinovsky (81′), însă Cristiano Ronaldo a fost cel care a egalat în ambele ocazii, din penalty.
Portughezul a ales să șuteze în forță, în dreapta portarului, atât în minutul 55, cât și în minutul 90, iar atacantul „Bătrânei Doamne” a ajuns la 28 de reușite în acest sezon din Serie A. Pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Italia se află Ciro Immobile, atacantul lui Lazio, care a punctat de 29 de ori.

Cristiano Ronaldo poate spera la Gheata de Aur, trofeul atribuit celui mai bun marcator din Europa într-un sezon.
Prima poziție în această ierarhie este ocupată de Robert Lewandowski, care a reușit 34 de goluri în Bundesliga, pentru Bayern Munchen. Totuși, sezonul din Germania este încheiat, în timp ce Ronaldo mai are la dispoziție 6 meciuri din Serie A pentru a încerca să-l depășească pe polonez.
Sassuolo, Lazio, Udinese, Sampdoria, Cagliari și AS Roma sunt echipele pe care le mai poate înfrunta Ronaldo în acest sezon de Serie A.

Clasamentul pentru Gheata de Aur, sezonul 2019/2020

1. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) – 68 de puncte (34 de goluri)
2. Ciro Immobile (Lazio) – 58 de puncte (29 de goluri)
3. Cristiano Ronaldo (Juventus) – 56 de puncte (28 de goluri)
4. Timo Werner (RB Leipzig) – 56 de puncte (28 de goluri)
5. Erling Haaland (RB Salzburg / Borussia Dortmund) – 50 de puncte (29 de goluri)

Punctajul pentru Gheata de Aur se realizează prin înmulțirea numărului de goluri marcate cu coeficientul fiecărui campionat. Astfel, în apropierea finalului de sezon, doar Ciro Immobile și Cristiano Ronaldo par să mențină șanse pentru a-l detrona pe Robert Lewandowski.
Cele mai multe astfel de trofee, 6, le are în palmares argentinianul Lionel Messi, de la Barcelona. El este urmat de Cristiano Ronaldo, care a câștigat Gheata de Aur de 4 ori.

Adauga un comentariu