National

Cristina Țopescu împlinea, astăzi, 60 de ani

Publicat: 04 iul. 2020
Cristina Țopescu împlinea, astăzi, 60 de ani
Cristina Țopescu, prezentator știri

Cristina Țopescu împlinea, astăzi, 60 de ani. Mariana Rodica Cristina Țopescu s-a născut pe 4 iulie 1960, în Oradea, şi din nefericire a decedat în decembrie 2019. Aceasta a fost o prezentatoare de televiziune din România, fiica comentatorului sportiv Cristian Țopescu.

Cine a fost Cristina Țopescu

Cristina Țopescu a urmat Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, din cadrul Universităţii Bucureşti, secţia engleză – italiană. A fost prezentator în cadrul TVR, prezentator de emisiuni de copii, tineret, programe, programe şi emisiuni de divertisment.

De asemenea, a fost redactor şi traducător – redactor de film.

În anul 1998 a primit premierul revistei Vedete, acordat de public pentru cel mai bun prezentator de ştiri. Cristina Țopescu a fost realizatorul unui film – portret, cu un interviu inclus, cu scriitorul Paulo Coelho, transmis în două episoade a câte o oră (Premiul APTR – Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România – pentru cel mai bun interviu al anulu, primul interviu acordat de Paulo Coelho unei televiziuni din România).

A fost corespondent special la Vatican la moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

Cristina Țopescu a decedat la 59 de ani

Cristina Țopescu a murit la 59 de ani, fiind găsită fără suflare la 12 ianuarie 2020 în casa în care locuia. Primele informații arată o moarte naturală, în somn.[4] A fost incinerată la Crematoriul Vitan-Bârzești.

Doliu în România după ce jurnalista Cristina Topescu a fost găsită moartă în cursul zilei de duminică în casa ei din oraşul Otopeni. O vecină a anunţat Poliţia la 112 după ce a observat că maşina Cristinei Topescu rămăsese nemişcată în faţa casei timp de săptămâni întregi. De asemenea jurnalista nu mai dăduse niciun semn de viaţă şi nimeni nu o mai văzuse la faţă de la Crăciun.

Cauza decesului

Din primele informaţii venite de la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, Cristina Topescu s-a stins cel mai probabil din cauza unui infarct produs în somn. Potrivit autorităţilor aceasta a fost găsită în pat, acoperită cu o pătură, fapt care confirmă ipoteza medicilor legişti.

În plus pe corpul Cristinei Topescu nu au fost găsite urme de violenţă, lucru care întăreşte ipoteza unui infarct.

Boala neştiută de care suferea Cristina Topescu. Potrivit apropiaţilor, jurnalista Cristina Topescu suferea şi de depresie. Se pare că moartea tatălui ei, Cristian Topescu, a afectat-o extrem de tare şi ea nu a putut să îşi revină nici la doi ani după tragedie. Cristina Topescu a sperat până în ultima clipă că medicii îi vor salva tatăl iar vestea pierderii lui a fost o lovitură extrem de dură pentru ea.

Cristian Topescu a murit în dată de 15 mai 2018, tot în urma unui infarct. Cristina Topescu s-a stins din viaţa la vârsta de 59 de ani. Ultimul mesaj postat de jurnalista pe reţelele de socializare a fost în dată de 26 decembrie.

„Încă un motiv să-l iubesc pe omul ăsta simplu, firesc, calin, vesel, minunat”, scria Cristina Topescu, referindu-se la Papa Francisc.

Marie Jeanne Ion a făcut mărturisiri cu ochii în lacrimi

”Dorea să facă lucruri pentru copiii ei. Cristina era foarte preocupată, pe lângă tot ce făcea pentru animale. Sunt absolut șocată. Nu am crezut că e adevărat. Fiecare dintre noi era ocupată cu altceva și nu am apucat să ne vedem. Anul ăsta nu am apucat să vorbesc cu ea. Se întâmpla să nu vorbim câte 2-3 săptămâni și apoi reluam. Era un om activ, extrem de dinamică, reușea să găseasca de fiecare dată o speranță în orice proiect. Nu avea probleme de sănătate. Este cel mai bun om de interviu pe care l-a avut presa românească. Era un profesionist adevărat.

A muncit toată viața, dar niciodată nu s-a ferit de muncă. Nu avea probleme financiare atât de grave. Era o persoană echilibrată, dar se enerva când lupta pentru o cauză și nu găsea înțelegere. Este o seară neagră pentru presa românească” , a declarat Marie Jeanne Ion, colegă cu Cristina Țopescu.

Adauga un comentariu