Local

CTP a modificat trasee de tramvai în perioada 2 – 6 septembrie! Ieșenii pot ajunge în anumite zone din oraș schimbând mai multe mijloace de transport

Publicat: 03 sept. 2020
Ieșenii trebuie să schimbe mijloacele de transport pentru a ajunge în anumite zone din cauza noilor modificări CTP
CTP Iași a modificat temporar mai multe trasee

CTP Iași a schimbat trei trasee în perioada 2 – 6 septembrie, timp în care este organizat evenimentul Raliul Iașului 2020. Pentru a ajunge în anumite zone, ieșenii trebuie să schimbe mijloacele de transport în anumite stații. În ultima perioadă din cauza lucrărilor la calea de rulare a tramvaielor s-au modificat mai multe trasee ale mijloacelor de transport publice și au fost instalate stații provizorii

CTP Iași a modificat în perioada 2 – 6 septembrie traseele mijloacelor de transport public pentru a permite desfășurarea Raliului Iașului 2020. Astfel, tramvaiul 9 este înlocuit de autobuze, iar tramvaiele 1b și 7 circulă până în Târgu Cucu și retur. Pentru a ajunge în Baza 3 de exemplu, ieșenii pot merge cu tramvaiul 9 din Târgu Cucu până în Podu Roș, iar de acolo pot lua autobuzul 5, sau tramvaiul 7 spre Baza 3. De asemenea, mai pot lua din Târgu Cucu autobuzele 43 și 46 până la Țesătura, iar de acolo pot lua tramvaiul 11 spre Baza 3.

„Circulația unor mijloace de transport va fi modificată, începând cu data de 2.09.2020, ora 10.00, până la data de 6.09.2020, ora 12.00, în timpul desfășurării Raliului Iașului 2020, astfel: tramvaiele de pe traseul 9 (Copou – Tehnopolis) vor fi înlocuite cu autobuze, tramvaiele de pe traseul 1b (Copou – Târgu Cucu – Podu Roș – Baza 3) vor circula pâna în Târgu Cucu și retur și tramvaiele de pe traseul 7 (Canta – Gara – Târgu Cucu – Podu Roș – Baza 3) vor circula până în Târgu Cucu și retur”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Mai multe trasee au fost modificate de CTP în ultimele luni

Din cauza lucrărilor edilitare din ultimele luni CTP Iași a modificat mai multe trasee ale mijloacelor de transport public. Astfel, traseele 42 și 43 de autobuz circulă din Târgu Cucu către CUG pe itinerariul Anastasie Panu – Podu Roș – Bd. Socola – Casa Sindicatelor – Continental. Totodată, traseul de autobuz 46 circulă pe itinerariul Târgu Cucu – Anastasie Panu, Podu Roș – Bd. Socola – Frigorifer – Bucium. De asemenea, traseul de autobuz 47 circulă din Tătărași pe itinerariul Spital Sf. Maria – Elena Doamna – Anastasie Panu – Podu Roș – Pasaj Nicolina – Dacia.

De precizat și faptul că, odată cu suspendare tramvaiului 3b, transportul călătorilor pe itinerariul Dancu – Tătărași Nord este facut cu autobuze. De asemenea, din Tătărași Nord vor continua să circule autobuze catre Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gara. Autobuzele de pe traseele de autobuz 28, 44 și 47 vor circula deviat între Familial și Pasaj Nicolina, pe ambele sensuri de mers, pe următorul itinerariu: traseul 28: Dacia – Podul de Piatra – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Podu Roș – Tg. Cucu – Triumf; traseul 44: Dacia – Podul de Piatra – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Str. Libertății – Piața CUG – Blocuri Ciurea; traseul 47: Dacia – Podul de Piatra – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Podu Roș – Cotnari – Bd. T. Vladimirescu – Tătărași Sud.

Ieșenii vor putea călători cu autobuzele și tramvaiele doar în limita locurilor de pe scaune

Din cauza creșterii tot mai mari a numărului de cazuri COVID-19 și pentru a preveni răspândirea virusului în rândul călătorilor, aceștia vor putea intra în mijloacele de transport public ale CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune. Până acum, aceștia puteau călători inclusiv în picioare, la distanțe de 1 m unul față de celălalt.

„Timp de 14 zile, accesul călătorilor în mijloacele de transport public este permis doar în limita locurilor pe scaune și numai cu mască de protecție. Reprezentanții Companiei de Transport Public SA vor asigura în continuare verificarea temperaturii corporale a călătorilor”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Adauga un comentariu