Local

Mai multe trasee de autobuz din Iași sunt modificate. Călătorii pot intra în mijloacele de transport CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune și cu măști de protecție obligatorii

Publicat: 27 iul. 2020
Traseele de autobuz din Iași sunt modificate,
Mai multe trasee de autobuz din Iași sunt schimbate, în vreme ce călătorii vor avea acces în mijloacele de transport ale CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune și cu mască de protecție

Începând de astăzi, mai multe trasee de autobuz din Iași sunt modificate. Pentru a reduce riscurile de răspândire a noului coronavirus, călătorii vor avea acces în mijloacele de transport ale CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune, dar și cu măști de protecție purtate pe gură și nas

Mai multe trasee de autobuz din Iași sunt modificate

Începând de astăzi, CTP Iași face mai multe modificări în ceea ce privește organizarea transportului public din Iași. Astfel, mai multe trasee de autobuz din Iași sunt schimbate, iar totodată sunt impuse noi reguli stricte pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Drept urmare, călătorii vor avea acces în mijloacele de transport ale CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune, în vreme ce purtarea măștii de protecție peste gură și nas rămâne obligatorie. Concret, circulația unor mijloace de transport va fi modificată, luni, 27 iulie 2020, în intervalul orar 05:00 – 22:30, în timpul desfășurării lucrărilor de reabilitare a carosabilului pe Strada Bradului.

Astfel, autobuzele de pe traseele de autobuz 28, 44 și 47 vor circula deviat între Familial și Pasaj Nicolina, pe ambele sensuri de mers, pe următorul itinerariu: traseul 28: Dacia – Podul de Piatră – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Podu Roș – Tg. Cucu – Triumf; traseul 44: Dacia – Podul de Piatră – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Str. Libertății – Piața CUG – Blocuri Ciurea; traseul 47: Dacia – Podul de Piatră – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Podu Roș – Cotnari – Bd. T. Vladimirescu – Tătărași Sud.

Majoritatea autobuzelor CTP Iași circulă deviat prin Podu Roș

Tot din cauza lucrărilor edilitare, traseele 42 și 43 de autobuz circulă din Târgu Cucu către CUG pe itinerariul Anastasie Panu – Podu Roș – Bd. Socola – Casa Sindicatelor – Continental. Totodată, traseul de autobuz 46 circulă pe itinerariul Târgu Cucu – Anastasie Panu, Podu Roș – Bd. Socola – Frigorifer – Bucium. De asemenea, traseul de autobuz 47 circulă din Tătărași pe itinerariul Spital Sf. Maria – Elena Doamna – Anastasie Panu – Podu Roș – Pasaj Nicolina – Dacia.
De precizat și faptul că, odată cu suspendare tramvaiului 3b, transportul călătorilor pe itinerariul Dancu – Tătărași Nord este făcut cu autobuze. De asemenea, din Tătărași Nord vor continua să circule autobuze către Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gară.

Ieșenii vor putea călători cu autobuzele și tramvaiele doar în limita locurilor de pe scaune

Din cauza creșterii tot mai mari a numărului de cazuri COVID-19 și pentru a preveni răspândirea virusului în rândul călătorilor, aceștia vor putea intra în mijloacele de transport public ale CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune. Până acum, aceștia puteau călători inclusiv în picioare, la distanțe de 1 m unul față de celălalt. „Timp de 14 zile, accesul călătorilor în mijloacele de transport public este permis doar în limita locurilor pe scaune și numai cu mască de protecție. Reprezentanții Companiei de Transport Public SA vor asigura în continuare verificarea temperaturii corporale a călătorilor”, au precizat reprezentanții CTP Iași.
Aceste măsuri sunt luate în contextul în care la nivelul CTP Iași a fost depistat un focar de infecție, până acum fiind testați pozitiv nu mai puțin de 11 angajați din cadrul personalului TESA cu virusul Sars-CoV-2.

„Toate mijloacele de transport public sunt igienizate și dezinfectate atât între ture, cât și la capetele de traseu. De asemenea, stațiile mijloacelor de transport public, peroanele de așteptare, tonetele și automatele de vânzare a tichetelor de călătorie vor fi dezinfectate zilnic”, au mai precizat oficialii CTP Iași.

Adauga un comentariu