Local

CTP Iași anunță angajări! Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații pentru postul de vatman

Publicat: 16 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CTP Iași anunță angajări Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații pentru postul de vatman
Compania de Transport Public Iași oferă doritorilor posibilitatea de a se școlariza pentru a putea ocupa postul de vatman

Miercuri, 15 iunie 2022, Compania de Transport Public Iași a anunțat că e în căutare de candidați pe care să-i școlarizeze în vederea ocupării unui post. Anunțul vine în contextul suplimentării numărului de tramvaie, odată cu inaugurarea Centrului Intermodal Țuțora și punerea pe traseu a noilor tramvaie Bozankaya. Astfel, CTP Iași face recrutări pentru postul de vatman.

Având în vedere schimbările legate de mijlocul de transport în comun din municipiul Iași, Compania de Transport Public Iași oferă doritorilor posibilitatea de a se școlariza pentru a putea ocupa postul de vatman.

 grafica cu sigla CTP Iasi
CTP Iași are nevoie de operatori noi pentru tramvaiele puse recent pe traseu

CTP Iași face recrutări pentru postul de vatman

tramvai Bozankaya in fata Centrului Intermodal Tutora
Recent au fost puse pe traseu noile tramvaie Bozankaya

Recenta inaugurare a Centrului Intermodal Țuțora, alături de introducerea noilor tramvaie Bozankaya pare să fi crescut nevoia Companiei de Transport Public Iași (CTP) Iași de personal. Astfel, reprezentanții instituției au anunțat miercuri, 15 iunie 2022, că oferă posibilitatea doritorilor de a fi instruiți pentru a putea ocupa postul de vatman.

Printre cerințele pe care candidatul ideal trebuie să le îndeplinească se enumeră: vârsta minimă de 24 de ani, studii minime de 10 clase și curs de calificare sau școala profesională, precum și necesitatea de a fi apt medical sau psihologic. Totodată, deținerea unui permis de conducere pe drumurile publice constituie un avantaj.

„Ne dorim pe cineva matur, care să fi trecut de vârsta de 24 de ani, să fie absolventul a cel puțin 10 clase și să aibă un curs de calificare sau o școală profesională”, declară purtătoarea de cuvânt CTP Iași, Andreea Luca.

Totodată, cei care doresc să dețină un permis categoria Tv pot depune această solicitare alături de CV și copii după următoarele documente: carte de identitate, permis de conducere, diploma de studii și certificate de calificare sau atestate profesionale, cazierul judiciar și cel rutier pentru ultimii 5 ani.

Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, acorda o declaratie de presa de Ziua Transportatorului
Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că, în perioada următoare, are în plan modernizarea și digitalizarea mijlocului de transport în comun pe raza orașului

Ce acte sunt necesare

 Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, alaturi de alti oficiali in fata Palatului Culturii langa un tramvai Bozankaya
Mai mulți oficiali ai Primăriei au fost prezenți la inaugurarea tramvaielor noi

Documentele necesare școlarizării pentru ocuparea postului de vatman se pot găsi pe www.sctpiasi.ro, iar printre acestea se numără: cerere de participare la selecție și CV, cel din urmă trebuie să conțină datele de contact, adică un număr de telefon și o adresă de email. De asemenea, este necesar un aviz epidemiologic și pentru evidența bolilor cronice, documente eliberate de medicul de familie, xerocopii după: cartea de identitate, certificatul de naștere, diploma de studii, certificatele de calificare, livretul militar, permisul de conducere (după caz), cartea de muncă, adeverințe și recomandări de la locurile de muncă anterioare și cazierul judiciar și rutier, acolo unde este cazul.

Se mai menționează că dosarul de înscriere la concurs se depune cu cel puțin 48 de ore înainte de data selecției.

Astfel, CTP Iași are nevoie de operatori noi pentru tramvaiele puse recent pe traseu. Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că, în perioada următoare, are în plan modernizarea și digitalizarea mijlocului de transport în comun pe raza orașului. Preocuparea acestuia pentru viitorul mijlocului de transport public se observă prin multiplele evenimente care au înconjurat CTP Iași, de la inaugurarea Punctului Intermodal Țuțora, la introducerea noilor tramvaie Bozankaya, până la redeschiderea porților Muzeului Transportului Public Iași cu ocazia Zilei Transportatorului. Totodată, modernizarea nu se oprește numai asupra tramvaielor, edilul promițând că din toamnă vor intra pe traseu autobuze electrice.

Astfel, nu reprezintă o surpriză faptul că CTP Iași face recrutări în această perioadă pentru ocuparea postului de vatman.

Adauga un comentariu