Local

CTP Iași anunță modificări de traseu! Când vor avea loc acestea și care vor fi traseele afectate

Publicat: 16 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
CTP Iași anunță modificări de traseu Când vor avea loc acestea și care vor fi traseele afectate
CTP Iași anunță modificări de traseu în zona Palatului Culturii

La acest final de săptămână, în perioada 15 – 17 iulie 2022 va avea loc Festivalul Sporturilor Iași. Având în vedere că startul celor 7 probe va fi la Palas, CTP Iași anunță modificări de traseu în zona Palatului Culturii. Duminică, 17 iulie, între orele 08:00 și 14:00 circulația va fi restricționată de autorități pe Bulevardul Anastasie Panu și Strada Palat, în perimetrul delimitat de străzile Sfântul Lazăr și Sfântul Andrei.

Evenimentul a fost lansat recent în incinta Primăriei Municipiului Iași, iar la acesta au participat sponsorii, edilul Iașului, Mihai Chirica și organizatorul evenimentului Silviu Bălan. Aceștia au anunțat că la manifestare s-a înscris un număr considerabil de ieșeni și că astfel de inițiative sunt bine primite.

 tramvai pe traseul 9
Duminică, 17 iulie, între orele 08:00 și 14:00 circulația va fi restricționată de autorități pe Bulevardul Anastasie Panu și Strada Palat, în perimetrul delimitat de străzile Sfântul Lazăr și Sfântul Andrei

CTP Iași anunță modificări de traseu

 participantii la lansarea Festivalului Sporturilor Iasi 2022
Recent, în cadrul Primăriei Municipiului Iași, a fost lansat Festivalul Sporturilor Iași 2022. La lansare au fost prezenți sponsorii manifestării, primarul Mihai Chirica și organizatorul evenimentului Silviu Bălan

Anul acesta este organizat, în premieră, Festivalul Sporturilor Iași. Evenimentul, la care s-a înscris un număr considerabil de ieșeni, produce schimbări asupra circulației autoturismelor în zona Palatului Culturii. În acest context, Compania de Transport Public (CTP) Iași anunță ieșenii de schimbările care se produc la nivelul traseelor care tranzitează zona.

Duminică, 17 iulie 2022, pe Bulevardul Anastasie Panu și strada Palat, în perimetrul delimitat de străzile Sfântul Lazăr și Sfântul Andrei, între orele 08:00 și 14:00, autoritățile vor restricționa circulația autovehiculelor și a tramvaielor.

Traseele afectate de aceste modificări sunt 1, 7, 9, 13, 28 și 41. Traseul 9 va fi folosit de tramvaie pe itinerariul Copou – Târgu Cucu, iar pe porțiunea dintre Târgu Cucu și Tehnopolis, vor circula autobuze. Ruta tramvaielor 1, 7 și 13 va fi modificată, astfel că vor circula prin Tudor Vladimirescu, iar autobuzele de pe rutele 9, 29 și 41 vor fi deviate pe strada Sfântul Lazăr.

 primarul Mihai Chirica in primarie in cadrul lansarii Festivalului Sporturilor Iasi 2022
Edilul Iașului consideră că astfel de inițiative trebuie să fie cât mai dese deoarece își dorește o comunitate cât mai activă și sănătoasă

Festivalul Sporturilor Iași 2022

grafica cu evenimentele din cadrul Festivalului Sporturilor Iasi 2022
Anul acesta este organizat, în premieră, Festivalul Sporturilor Iași

Recent, în cadrul Primăriei Municipiului Iași, a fost lansat Festivalul Sporturilor Iași 2022. La lansare au fost prezenți sponsorii manifestării, primarul Mihai Chirica și organizatorul evenimentului Silviu Bălan. Deși se desfășoară pentru prima dată în Iași, manifestarea a atras deja o multitudine de ieșeni dornici de mișcare. Edilul Iașului consideră că astfel de inițiative trebuie să fie cât mai dese deoarece își dorește o comunitate cât mai activă și sănătoasă.

“Toată lumea știe că iubesc sportul. Rolul unei administrații publice este de a sprijini sportul de masă, de a face din politicile locale de promovare a sporturilor, o politică permanentă care să lege sportul cu educația și sănătatea, să aducă cât mai mulți oameni spre această direcție și să facă din sport o practică curentă, de zi cu zi, care să devină o obișnuință. Mi-a plăcut foarte mult ideea de sport pentru familiile, în care toți membrii familiei sunt invitați să facă sport. Contribuția noastră nu este foarte mare, din punct de vedere financiar, am propus un buget de 40 de mii de lei”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Silviu Bălan, organizatorul evenimentului, dorește că acest festival să devină o tradiție a comunității, fiind impresionat de oraș și apreciind susținerea pe care sponsorii și Primăria Municipiului Iași i-au acordat-o.

“Ne dorim, la Festivalul Sportului Iași, să creăm un eveniment de tradiție. Știm că pare complicat, la o primă vedere, ceea ce vrem noi să facem, în trei zile sunt o grămadă de probe sportive, activități extrasportive, workshop-uri, prezentări de filme, prezentări de expediții, expoziții foto. Ne adresăm tuturor, de la copii, la sportul de masă și sportul de performanță”, a declarat Silviu Bălan, organizatorul Festivalului Sporturilor Iași, manifestare care a dus la decizia CTP Iași de a anunța modificări de traseu.

Comentarii
  • Daca iubiti sportul,cautati o metoda pentru ca terenurile de sport ale scolilor sa fie deschise in vacante pentru a fi utilizate de copiii pana la 18 ani pentru a juca baschet,fotbal asa nu ar mai bate mingea prin parcari si parcuri de plimbare.Nu toti isi permit terenuri sintetice sau sa se deplaseze dintr-un capat al altuia al orasului,dar e mai comod si fara bataie de cap de a pune lacatul.

Adauga un comentariu