Local

CTP Iași este într-o mare dilemă după ce angajata a cărei voce era auzită în mijloacele de transport a plecat în Austria: „Trebuie să găsim un actor sau o actriță de la teatru” – FOTO

Publicat: 21 nov. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
CTP Iași este într-o mare dilemă după ce angajata a cărei voce era auzită în mijloacele de transport a plecat în Austria Trebuie să găsim un actor sau o actriță de la teatru - FOTO
Vocea Luciei Albu s-a auzit mai bine de 6 ani de zile în tramvaiele și autobuzele din Iași

CTP Iași este într-o mare dilemă după ce angajata care a făcut înregistrarea anunțurilor a plecat în Austria. Acum, compania caută alte soluții

Cu siguranță, toți călătorii din transportul în comun din Iași au auzit vocea care oferă informații. Totuși, în ultima vreme, înregistrarea nu a mai fost auzită, deoarece se vor face modificări la computerele de bord ale vehiculelor. Însă conducerea CTP rămâne cu o dilemă, are nevoie de o nouă voce pentru anunțuri.

Înregistrarea are 6 ani de vechime

Lucia Albu a fost, pentru mai bine de 6 ani de zile, vocea din mijloacele de transport ale CTP. Având în vedere cunoștințele sale lingvistice și tonul potrivit, a fost aleasă ca să înregistreze anunțurile pentru CTP: „Urmează stația Piața Unirii”. Femeia a lucrat timp de 10 ani ca interpret și translator pentru compania de transport, însă a plecat în altă țară. Totuși, lipsa vocii din tramvaie și autobuze a fost sesizată de călători, care s-au întrebat ce s-a întâmplat.

„Vocea a fost înregistrată cu mai mulți ani în urmă și a fost folosită pe o parte din autobuzele Isuzu. Aceasta va fi schimbată acum, având în vedere că vor fi făcute modificări la computerele de bord. Angajata care a făcut înregistrarea atunci a plecat în Austria, după ce a lucrat mai mulți ani la noi. Acum suntem într-un proces de schimbarea computerelor de bord. Au fost câteva probleme la unele autobuze care aveau amplificatoarele de voce defecte. La tramvaie nu avem astfel de probleme”, a transmis Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

CTP Iași este într-o mare dilemă

Cristian Stoica
Compania trebuie să facă acum o nouă înregistrare, însă nu a fost stabilit exact cine va face înregistrarea

În urma modificărilor efectuate la sistemul electronic, nici vocea fostei angajate nu va mai fi auzită vreodată. CTP va trebui să facă o altă înregistrare. Deocamdată nu este stabilit niciun nume, însă se iau în considerare actori de teatru din Iași.

„Vocea va fi înlocuită în cele din urmă. Furnizorul ne-a oferit, prima dată, înregistrarea, dar, având în vedere modificările, acum trebuie să găsim o altă soluție. Trebuie să facem noi înregistrările acum, trebuie să găsim o voce a unui actor sau a unei actrițe de la teatru, din Iași. Deocamdată nu avem niciun nume, dar urmează să stabilim”, a specificat Cristian Stoica.

După ce a încântat, timp de ani de zile, călătorii din mijloacele de transport ale CTP, înregistrarea nu va mai fi auzită. Acum, CTP Iași este într-o mare dilemă pentru alegerea viitoarei voci.

Comentarii
Adauga un comentariu