Casa si gradina

Cu ajutorul acestui remediu, orhideele tale vor fi intotdeauna inflorite

Publicat: 12 sept. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu ajutorul acestui remediu orhideele tale vor fi intotdeauna inflorite
6

Orhideele sunt flori sensibile si adesea daca nu sunt ingrijite cum trebuie ele pot sa fie distruse pentru totdeauna. Iata mai jos cativa pasi pe care daca ii urmati cum trebuie, florile dumneavoastra vor fi inflorite si vor avea un aspect sanatos.

Rasadirea orhideei 
Dupa imbobocire planta nu se rasade?te intr-un ghiveci nou. O planta sanatoasa se rasadeste odata la 2-3 ani cand pamantul se deterioreaza. Analizati plantele dumneavoastra si daca are un aspect mai putin sanatos schimbati-i pamantul.

Solul potrivit pentru orhidee 
Orhideea Phalaenopsis creste pe trunchiurile copacilor. In natura ea nu are nevoie de sol, deoarece primeste toate substantele nutritive de la apa de ploaie. Insa plantele de interior au nevoie de sol pentru a se putea mentine in pozitie verticala.

Ghiveciul potrivit pentru orhidee 
Orhideea se va simti minunat daca veti alege un ghiveci potrivit. Ghiveciul trebuie sa fie neaparat transparent si sa aiba orificii pentru drenaj si mai ales sa corespunda marimii plantei.
Rasadirea orhideelor 
Pregatiti un vas cu apa calduta, fiarta in prealabil, ghiveciul transparent, foarfece, sol nou, o bucata de poliuretan si verde de briliant.

Inmuiati orhideea cu tot cu ghiveci in vasul cu apa. Scoateti atent planta din ghiveci si inmuiati-o inca o data in apa. Spalati radacinile orhideei de sol.

Dezinfectati foarfecele si inlaturati radacinile putrezite sau uscate. Prelucrati cu verde de briliant fiecare radacina. Puneti la fundul ghiveciului putin sol, apoi puneti orhideea si incercati sa puneti cateva bucatele de poliuretan chiar la baza plantei. Umpleti ghiveciul cu sol pana sus. Dupa rasadire nu udati planta cam 7-10 zile.

Determinarea infloririi plantei 
Unii crescatori de orhideea folosesc un truc pentru a determina inflorirea plantei. Le pun cateva zile intr-un loc intunecos dupa care le pun din nou pe pervazul ferestrei. Numai ca acest truc functioneaza in cazul plantelor sanatoase nu si a celor bolnave asa ca nu incercati acest truc daca nu sunteti siguri ca planta nu se va distruge.

Folositi pasta de keiki pentru stimularea infloririi plantei. Aplicati o cantitate mica pe bobocii lenesi si veti vedea rezultatul peste 2 saptamani. Este un produs unic care permite inmultirea orhideei fara a cauza traume plantei mama.

Adauga un comentariu