Cu ce se pot confrunta persoanele care s-au vindecat de coronavirus! Shilpi Khetarpal: ”Effluvium telogen nu este un simptom al COVID-19, ci – mai degrabă – o consecință a infecției cu virusul.”
Un sondaj citat de publicația britanică The Sun concluzionează că peste un sfert dintre pacienții vindecați cu Covid-19 s-au confruntat cu o reacție neașteptată. Este vorba despre căderea părului, care a fost observată la 27% dintre cele peste 1.500 de persoane vindecate de coronavirus, care au participat la sondajul realizat online.
O femeie și-a pierdut mai bine de jumătate din podoaba capilară
Una dintre primele femei care s-a confruntat cu coronavirusul, în luna martie, spune că este atât de îngrijorată de acest efect nebănuit al coronavirusului încât se teme că va ajunge să poarte perucă, după ce și-a pierdut mai bine de jumătate din podoaba capilară.
Reacție nebănuită a coronavirusului. Boala care apare la peste un sfert dintre bolnavii Covid-19 vindecați
Și alte persoane, inclusiv femei, au mărturisit în cadrul sondajului realizat de britanici, că au fost nevoite să se radă pentru a ascunde reacția neplăcută a coronavirusului.
Cercetătorii avertizează că nu este vorba doar despre pierderea părului, ci despre o boală cunoscută drept effluvium telogen, care presupune pierderea temporară a părului de pe întreg corpul.
Această boală este cunoscută pentru că îi afectează pe cei care traversează perioade stresante și se manifestă în special prin pierderea părului și a sprâncenelor.
”Effluvium telogen nu este un simptom al COVID-19, ci – mai degrabă – o consecință a infecției cu virusul”, spune medicul dermatolog Shilpi Khetarpal. Specialiștii susțin că prihoza, oboseala, pierderea vederii și problemele de mobilitate sunt alte afecțiuni cu care se confruntă, pe termen lung, pacienții vindecați de Covid-19.
Comisia Europeană nu se lasă mai prejos! Anunță un posibil vaccin anti-COVID-19
Într-un comunicat de vineri, reprezentanții Comisiei Europene au anunțat că acest vaccin ar putea ajunge în toate statele membre. Ba chiar, acesta ar putea fi donat țărilor care au venituri mici sau medii.
„Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea inițială a 200 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE, precum și pentru o posibilă achiziționare ulterioară a până la 200 de milioane de doze suplimentare. Comisia continuă discuțiile intense și cu alți producători de vaccinuri”, se prezintă în comunicatul de presă.
Statele vor primi un vaccin sigur și eficient. Comisia Europeană nu se lasă mai prejos!
Ursula von der Leyen, președinta CE, anunță că se vor depune toat eforturile, pentru ca oamenii să primească un vaccin sigur și eficient.
„Viața cetățenilor noștri și economia europeană au nevoie de un vaccin sigur și eficace împotriva coronavirusului. Discuțiile de astăzi ne permit să facem noi pași în vederea atingerii acestui obiectiv. Comisia va depune toate eforturile, în colaborare cu statele membre și cu companiile farmaceutice, pentru a contribui în mod activ la atingerea acestui obiectiv”, a afirmat von der Leyen.
Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides arată faptul că lumea va primi un vaccin sigur.
„Am făcut încă un pas în vederea asigurării accesului rapid la dezvoltarea unui vaccin inovator împotriva coronavirusului. Negocierile pe care le vom purta pentru a asigura un portofoliu cuprinzător de vaccinuri pentru cetățenii europeni și pentru întreaga lume vor continua. Un vaccin sigur și eficace va contribui în mod decisiv la protejarea cetățenilor împotriva virusului. Vom continua să acționăm, alături de statele membre, până când vaccinul va ajunge la toată lumea”, a subliniat Kyriakides.
Scopul discuțiilor preliminare a fost permiterea unui angajament la achiziție. Acest angajament va fi finanțat prin Instrumentul pentru sprijin de urgență.