Coronavirus

Cu ce te poți confrunta, dacă ai fost infectat cu COVID-19! Relatările unei tinere care a suferit de o formă gravă

Publicat: 10 aug. 2020
Cu ce te poți confrunta, dacă ai fost infectat cu COVID-19! Relatările unei tinere care a suferit de o formă gravă
Cu ce te poți confrunta, dacă ai fost infectat cu COVID-19! Relatările unei tinere care a suferit de o formă gravă

Mulți pacienți care au fost infectați cu coronavirus au mărturisit că se confruntă cu o cădere severă a părului, chiar și la câteva săptămâni după ce au scăpat de virus și au ieșit din spital, transmite presa britanică.

Conform unui sondaj online la care au participat peste 1.500 de persoane, 27% au spus că se confruntă cu căderea părului, după externare. Mulți au pus și fotografii pentru a arăta cât de mult li s-a rărit părul.

La o lună după externare, tânăra a pierdut smocuri întregi de păr

În această situație se află și o tânără de 30 de ani, Grace Dudley, care a avut o formă gravă de COVID-19 în luna martie. La o lună după externarea din spital, tânăra a a observat că îi cădeau smocuri întregi de păr. S-a întors la medic, iar explicația primită a înspăimântat-o și mai rău.

„Am fost la medic ca să îmi examineze părul și mi-a spus că împi voi pierde cea mai mare parte a părului, dacă nu chiar pe tot. Am întrebat de ce și mi-a explicat că am fost aproape de moarte când am fost în spital cu Covid, iar corpul meu trece printr-un proces de deces și a folosit toată energia care ar fi fost necesară pentru menținerea părului ca să mă țină în viață. Așa că acum trebuie să cadă tot și să crească la loc”, a povestit ea.

Chiar și acum, deși au trecut luni de zile de când s-a vindecat de coronavirus, se confruntă cu această problemă a căderii părului.

„M-am trezit și am observat că era pe pernă și mi-am zis că nu e de bine. De fiecare dată când îmi periam părul, cădea și asta se mai întâmplă și acum. Mi-am pierdut 55% din păr și în fiecare zi pierd tot mai mult. Am zone de chelie și este dificil, pentru că aveam un păr bogat”, a adăugat ea.

Ce a pățit o femeie de 28 de ani e greu de imaginat! Nu a crezut că se poate infecta dar după 69 de zile de comă a căzut cerul pe ea: ”Uitați unde sunt acum!”

O femeie de doar 28 de ani nu a crezut că se poate infecta cu noul coronavirus, așa că a acceptat o slujbă riscantă, nu a purtat nici mască pe timpul ei, iar în scurt timp era internată. Coșmarul abia începea! Avea să stea 69 de zile în spital, iar apoi să reînvețe să trăiască.

Virusul pe care l-a contractat a suferit chiar modificări, astfel că situația medicală a femeii s-a agravat. A ajuns la Terapie Intensivă. 69 de zile în comă a stat tânăra care a trebui apoi să reînveţe să meargă. În plus, vederea i-a slăbit considerabil, notează El Pais.

29 de ani va împlini Vanessa Martinez pe 29 august, iar aniversarea o va face în spital. Femeia de origine din Honduras, dar stabilită în Madrin din urmă cu cinci ani, și-a găsit, practic, o a a doua casă: spitalul Gregorio Maranon din Madrid, în care se află internată din aprilie.

Vanessa Martinez nu credea că va putea lua virusul. Avea credinţa că tinerețea îi va fi scut. I s-a propus să lucreze la un spital în apropierea Madridului, la curăţenie. Odată cu izbucnirea pandemiei, tânăra a fost solicitată să desfăşoare şi activităţi de asistenţă medicală. A acceptat, în ciuda riscului, pentru că avea nevoie de bani pentru tratamentul fetiţei ei bolnavă de Sindrom Down. „Mi-au spus că au nevoie de oameni și, deși nu aveam experiență, a fost ușor. Am acceptat, în ciuda riscului, deoarece trebuia să lucrez pentru fata mea”, a explicat Martinez.

Adauga un comentariu