Local

Cu un cazier curat ca lacrima, doi ieșeni s-au pus pe tâlhărit! Au jefuit un tânăr în timpul nopții și au fugit cu mașina de la locul faptei

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cu un cazier curat ca lacrima doi ieșeni s-au pus pe tâlhărit Au jefuit un tânăr în timpul nopții și au fugit cu mașina de la locul faptei
Doi ieșeni au primit închisoare cu suspendare pentru tâlhărie calificată

Gheorghe Iușcă și Ionuț Andrei au fost pedepsiți după ce au jefuit un tânăr. Indivizii circulau cu mașina, apoi s-au oprit în dreptul victimei și au agresat-o ca să îi ia telefonul mobil cu forța. Persoana agresată a încercat să își recupereze bunul, însă a fost lovită cu portiera autoturismului, având nevoie de îngrijiri medicale

Doi ieșeni au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Iași pentru tâlhărie calificată după ce au jefuit un tânăr, în localitatea Mogoșești. Gheorghe Iușcă și Ionuț Andrei au primit 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, respectiv 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare. Aceștia au folosit violența împotriva unui ieșean ca să facă rost de telefonul său mobil pe care l-au aruncat, ulterior, în toaleta din spatele curții. Mașina pe care au folosit-o ca să fugă de la locul faptei a fost distrusă de Ionuț Andrei care era nervos că l-a certat soția pentru faptul că a venit acasă băut.

maini incatusate
Indivizii și-au recunoscut faptele în fața magistraților

Doi indivizi au jefuit un tânăr în Mogoșești

un Volkswagen Polo
Ionuț Andrei a condus autoturismul care le-a asigurat scăparea celor doi după comiterea tâlhăriei

Pe data de 31 octombrie 2021, când deja se înnoptase, victima I.C. stătea cu un prieten, folosindu-și telefonul. Dintr-o dată, în dreptul lor s-a oprit o mașină marca Volkswagen Polo, iar din ea a ieșit Gheorghe Iușcă. Bărbatul s-a dus țintă la tânăr, l-a îmbrâncit și i-a smuls telefonul mobil. Urcându-se înapoi în mașină, individul a fost urmărit de I.C. care își voia bunul înapoi.

„Persoana vătămată, văzând că i-a fost sustras telefonul, a mers după inculpatul care deja ajunsese la autoturismul cu care venise. Victima a încercat să-și recupereze telefonul, astfel că a intrat cu bustul în interiorul mașinii, iar Gheorghe Iușcă, prin folosirea forței, a tras de portieră pentru a o închide și pentru a putea pleca, lovindu-l în acest fel la nivelul genunchiului stâng, provocându-i o leziune fizică, după care agresorul împreună cu șoferul autoturismului au plecat în viteză spre centrul satului Mogoșești”, relatează judecătorii.

Polițiștii au căutat autoturismul pe care l-au folosit cei doi ieșeni pentru a reuși să scape după comiterea tâlhăriei. Aceștia au găsit-o la periferia satului, între copaci, fără plăcuță de înmatriculare în partea din spate, părând a fi distrusă de un obiect contondent.

 un politist
Polițiștii au găsit bunul furat în toaleta din curte a lui Gheorghe Iușcă

Gheorghe Iușcă și Ionuț Andrei, condamnați la închisoare cu suspendare

un barbat cu un topor in mana
Nervos pe soție, Ionuț Andrei și-a distrus mașina cu un topor și a abandonat-o la periferia satului

Oamenii legii au încercat să afle ce s-a întâmplat după comiterea jafului. Aceștia au descoperit detalii care i-au făcut să își pună mâinile în cap. Telefonul sustras de la tânăr a ajuns în toaleta din spatele curții unuia dintre indivizi, iar mașina a fost distrusă, ulterior, de Ionuț Andrei.

„Ionuț Andrei era în stare de ebrietate, respectiv «era mort de beat». A ieșit soția sa care a început să-l certe, pentru că se urcă băut la volan și umblă aiurea prin sat, moment în care inculpatul a luat în mână un topor pe care îl avea în interiorul curții, lângă poartă, și a început să aplice mai multe lovituri în autoturism, lovind în lunetă, haionul spate, aripa stânga spate, geam stânga spate, triplă stânga spate, geam portieră față stânga și în cupolă, provocând la fiecare lovitură găuri în caroseria autoturismului, uneori chinuindu-se să scoată toporul de unde îl înfigea”, povestește instanța.

Cei doi nu sunt cunoscuți cu antecedente penale, astfel că judecătorii au decis să nu îi trimită la pușcărie, aplicându-le acestora doar pedepse cu suspendare.

Astfel, Gheorghe Iușcă și Ionuț Andrei, cei care au jefuit un tânăr, au fost condamnați la 1 an și 6 luni, respectiv 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, în primă instanță.

Comentarii
Adauga un comentariu