National

Culmea asfaltării în România! Autorităţile au asfaltat doar jumătate de stradă! Cum s-a întâmplat asta

Publicat: 14 oct. 2020
O strada de la periferia Craiovei a fost asfaltată doar pe jumătate
O strada de la periferia Craiovei a fost asfaltată doar pe jumătate

Culmea asfaltării în România. În urma unui conflict dintre două primarii din Dolj, locuitorii au fost nevoiţi să suporte o situaţie dificilă. Oamenii s-au trezit ca strada cu pricina, este asfaltata doar pe jumătate. Noaptea minţii la periferia Craiova după ce jumătate de stradă aparţine de primăria municipiului, iar cealaltă aparţine de comună Cârcea.

Edilul comunei Cârcea nu consideră ceva greşit ca strada să fie asfaltata doar pe jumătate. Concret, se pare că situaţia este una greu de gestionat, mai ales ca cele două primarii nu prea cooperează.

Autorităţile din Dolj au asfaltat doar jumătate de stradă

Constructorilor li s-a comandat să execute doar jumătate de stradă pentru ca cealaltă jumătate aparţine de Primăria Craiova, deci nu se poate asfalta. Zis şi făcut, muncitorii au turnat covor asfaltic şi au schimbat bordurile doar pe jumătatea de stradă ce aparţine de primăria comunei Cârcea.

Localnicii din zona se arata umiti de faptul că, pe un sens se circulă adecvat, în timp ce pe celălalt sens, oamenii trebuie să circule pe o stradă neasfaltata. La mijlocul acestei premiere sta un conflict mai vechi dintre primarii.

Strada cu pricina este disputata de mai mulţi ani de zile de cele două unităţi administrativ teritoriale. Singurii care pierd de pe urma conflictului sunt cei care tranzitează zona. Că disputa să fie una şi mai interesantă, autorittile au numit jumătate de stradă str. Preciziei, cea care ţine de oraşul Craiova, jumătate de stradă numindu-se strada Siloz, cea care aparţine de comună Cârcea. Pur şi simplu linia de hotar dintre cele două localităţi a fost trasă pe mijlocul străzii. Există chiar un dosar în instanţă cu privire la grăniţuirea dintre cele două localităţi, spune primarul localităţii Cârcea.

Alegerile locale au fost cele care au grăbit asfaltarea

Probabil, dacă alegerile locale din septembrie nu ar fi avut loc, stradă nu ar fi fost nici acum asfaltata. Primarul comunei a început campania cu promisiunea că va asfalta străzile din localitate. Acesta s-a ţinut de cuvânt, iar din aceste considerente, imaginea cu stradă au făcut înconjurul internetului. Totuşi, primarul se scuză şi spune că nu poate face investiţii din bugetul localităţii pe care o reprezintă pentru municipiul Craiova:

„Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizate toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de stradă Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiiţii pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi. Aşa, dacă vorbim de Legea nr.2, inclusiv Fordul este pe teritoriul comunei noastre”, a precizat pentru GdS, primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.

Legea pare să îi dea dreptate primarului

Legea din România pare să îi dea dreptate edilului. Conform legislaţiei în vigoare, nu se poate intra pe o altă unitate administrativ teritorială. Concret, primarul nu putea să intre pe ”teritoriul” Primăriei Craiova.

De partea cealaltă, primăria Craiova deţine şi ea jumătate din stradă. Cum ar veni, schimbi sensul de mers eşti pe strada Preciziei şi ajungi în oraş. Treci linia de delimitare a mijlocului străzii, ajungi pe strada Siloz, în mediul rural. Pe o parte a străzii ai asfalt nou, pe cealaltă parte te mulţumeşti şi cu cel vechi.

„Noi nu am făcut în această perioadă asfaltări în zonă. Ştiu că acolo sunt nişte probleme legate de grăniţuire. Într-adevăr strada Preciziei ţine de UAT Craiova. Este posibil că aceiaşi stradă să fie înregistrată şi pe UAT Cârcea, dar sub altă denumire. În acest caz trebuie întrebat la primăria din localitate. Poate administraţia locală de acolo a făcut investiţii în acest sens. Cert est că la noi această stradă nu afost prinsă acum în procesul de modernizare”,

a precizat Marian Ghencioiu, şef Serviciu Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul primăriei Craiova.

Adauga un comentariu