Actualitate

Cum a devenit Cristian Pomohaci preot! Totul a început când era doar un copil

Publicat: 30 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum a devenit Cristian Pomohaci preot Totul a început când era doar un copil
Cristian Pomohaci a mărturisit că a simțit chemarea divină în copilărie, pe când era în clasa a patra

Chiar dacă a fost caterisit de ceva vreme, abia acum s-a aflat cum a devenit Cristian Pomohaci preot, acest lucru având legătură cu copilăria sa. Astfel, fostul preot care s-a aflat în centru unui imens scandal a făcut dezvăluiri inedite despre cum și-a aflat menirea pe lume. Astfel, chiar dacă a fost exclus din rândul Bisericii, Cristian Pomohaci încă mai are foarte mulți adepți.

Cristian Pomohaci s-a născut în 1969 la Rebrișoara, Bistrița-Năsăud și este un fost preot ortodox și cântăreț de muzică populară și religioasă din România. Acesta a fost cercetat pentru pedofilie, motiv pentru care a și fost caterisit, dar a fost totodată condamnat pentru evaziune fiscală. Cu toate acestea, scandalurile par să se țină lanț de el, deoarece în urmă cu ceva timp mai mulți credincioși l-au acuzat că poartă ilegal straiele preoțești.

Cum a devenit Cristian Pomohaci preot

Cristian Pomohaci a făcut dezvăluiri incredibile despre momentul în care și-a dat seama că menirea lui în viață este aceea de a se face preot. Era doar un copil de clasa a patra atunci când un vis l-a făcut să-și îndrepte pașii către Dumnezeu. După o zi în care a trăit o dezamăgire, aceea că preotul pe care îl admira cel mai mult nu l-a luat în brațe, l-a visat pe Iisus Hristos, care i-a transmis un mesaj.

„Eram clasa a patra, am trăit un sentiment pe care nu pot să-l explic. Îmi era ciudă de ce nu mă ia în brațe părintele Vălean, îl vedeam ca pe un Dumnezeu. Era un om atât de sfânt. Am tânjit mult în ziua aia, de ce nu m-a luat părintele Vălean în brațe, am crezut că n-am cântat bine. Noaptea l-am visat pe Hristos, în supărarea mea mă lua după umeri. M-am uitat la el și l-am întrebat: «nu ești mort, ești viu? Te văd în icoane tot timpul altfel». Mi-a pus mâna peste umeri și mi-a spus: «lasă»! M-am înfiorat și am zis că trebuie să-L caut”, a dezvăluit Cristian Pomohaci într-un interviu.

În familia fostului preot nu erau respectate regulile creștine

Interpretul de muzică populară spune că nu a crescut într-o familie care să-l cinstească pe Dumnezeu, iar sărbătoarea Crăciunului nu era decât o simplă zi, lipsită de încărcătură spirituală. Părinții acestuia, prin primsa profesiilor pe care le-au avut, nu aveau voie să meargă la biserică, însă mama acestuia încerca să mai meargă la slujbe pe ascuns și uneori îl lua și pe el cu ea.

„În casa noastră nu se sărbătorea Nașterea Domnului pentru că părinții mei nu au fost crescuți în spiritul religios. Tata fiind secretar cu probleme de propagandă la PCR, mama era dascăl, nu aveau voie să meargă la biserică. Am surprins-o pe mama mergând noaptea la Sfânta Liturghie, mă lua cu dumneaei noaptea pe bicicletă să nu se teamă. Era atât de rece bicicleta aia, nu uit cât o să trăiesc”, a mai mărturisit Cristian Pomohaci.

Cristian Pomohaci a fost în centrul unui imens scandal și a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română în toamna anului 2017. Aceasta s-a întâmplat după ce a apărut o înregistrare audio în care îi cerea unui minor să întrețină raporturi intime cu el.

Adauga un comentariu