Frumusete

Părul alb: toate alternativele la vopsele chimice

Publicat: 10 ian. 2020

Cum acoperi parul alb fara vopsea? Mulți oameni cu părul alb îl vopsesc și chiar și cei mai tineri o fac. Părul începe să își schimbe culoarea pentru a fi in pas cu moda, dar apoi schimbăm culoarea pentru a ascunde părul gri.

Toată lumea știe că culorile, în special cele găsite în magazine, sunt realizate cu substanțe chimice. Ceea ce nu este bun pentru păr. Nu trebuie să ne mirăm dacă, după ce folosim aceste nuanțe mult timp, părul devine uscat, deteriorat și albit. Este posibil să fie deteriorat până în momentul în care se rupe și da impresia ca nu mai crește.

În plus, trebuie spus că colorantul poate aduce probleme în timpul sarcinii, când unul este mult mai sensibil la substanțele chimice care, prin natură, sunt alergeni. Din fericire, există alternative la coloranții industriali care dau același efect.

1) Componente periculoase

Înainte de a vedea împreună care sunt alternativele la vopsirea chimică, să vorbim despre produse care ne deteriorează părul. Primul este, înainte de toate, amoniacul. Apoi există parafenilendiamina, unul dintre cei mai puternici alergeni care este folosit ca colorant. În cele din urmă, celălalt ingredient dăunător este resorcinolul, atacă cheratina (proteina cu care sunt făcute părul și unghiile) și care este un alt alergen puternic.

2) Henna

Este prima alternativă valabilă la vopsirea chimică. Cu henna, avem posibilitatea de a obține diferite culori: roșu cu henna tradițională, negru și blond. Acestea sunt cele trei culori de bază, atunci când le amestecați, puteți obține o mulțime de nuanțe: maro închis, roșu de mahon. Henna acoperă, de asemenea, perfect părul gri.

3) Cum acoperi parul alb fara vopsea. Coloranți naturali pentru părul alb

Nu există numai henna. Multe substanțe naturale pot fi folosite pentru colorarea părului. Ceaiul negru întunecă părul, la fel și cafeaua. Adăugarea de apă în cafea și lăsarea acesteia pe păr o oră va ofera rezultate grozave. Dimpotrivă, mușețelul, berea, mierea și lamaia îi conferă aspecte aurii. Infuzia de hibiscus, karkadé sau fructe roșii oferă reflexe roșii și portocalii.

4) Colorații semipermanente

Dacă nu vă place ideea de a pune substanțele acestea pe păr, puteți alege colorații semi-permanenti. Există multe mărci pe piață care oferă nuanțe fluorescente de portocaliu, roșu, roz, albastru electric și altele. Aceste culori sunt compuse din ingrediente care nu sunt agresive, care nu afectează părul și scalpul. Problema de bază este că după două-trei clătiri culoarea dispare și, prin urmare, griul reapare.

5) Cum acoperi parul alb fara vopsea. Șampon de colorat

Acest șampon se combină cu o colorare semipermanentă, dar metoda de aplicare este diferită, este folosită ca un șampon adevărat, la duș. Este mult mai puțin agresiv, dar nu durează mai mult de 6 spălări de păr.loading...

Adauga un comentariu