Local

Cum arată bugetul CJ Iași 2021? Lista investițiilor cerute de managerii instituțiilor de cultură din județ

Publicat: 07 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum arată bugetul CJ Iași 2021 Lista investițiilor cerute de managerii instituțiilor de cultură din județ
Bugetul CJ Iași pe 2021 va cuprinde și investiții cerute de șefii instituțiilor de cultură din județul Iași

Managerii instituțiilor de cultură din județ au pus la punct bugetul CJ Iași pe anul 2021. Conducerea județului a purtat primele discuții cu managerii instituțiilor de cultură pentru creionarea bugetului și avizarea unor investiții în acest domeniu

Șefii administrației județene s-au întâlnit ieri cu directorii instituțiilor de cultură. Conducerea Consiliului Județean Iași a purtat discuții cu cei 7 directori ai instituțiilor de cultură subordonate, tema principală fiind legată de bugetul CJ Iași pe anul 2021. La întâlnire au fost prezenți Costel Alexe, președintele CJ Iași, și Sorin Afloarei, vicepreședintele instituției. Managerii instituțiilor de cultură ieșene și-au expus și problemele cu care se confruntă pentru a căuta sprijin la administrația județeană. Bugetul județului a fost prezentat în dezbatere publică în urmă cu câteva zile.

Discuții pe bugetul CJ Iași 2021 la vârful județului

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a menționat și în ce au constat discuțiile cu șefii administrației ieșene. Șeful CJ a arătat și cine a fost prezent la discuțiile de la Casa Pătrată.

„Domeniul cultural va fi un pilon al dezvoltării județului pentru că poate crea valoare adăugată pentru imaginea, bugetul și evoluția de ansamblu a Iașului. Am discutat cu managerii instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Iași. Vorbim despre Filarmonica de Stat Iași, despre Teatrul pentru Copii și Tineret «Luceafărul», Biblioteca Județeană «Gheorghe Asachi», Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Ansamblul Artistic Profesionist «Constantin Arvinte» al CJ Iași. De asemenea, discutăm și despre Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, precum și despre Școala de Arte «Titel Popovici», Iași”, a menționat Costel Alexe, președintele Consiliului județean Iași.

Soluții pentru investiții în cultura din județul Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a susținut și că bugetul pe anul în curs va fi direcționat către investiții importante în domeniul cultural.

„Împreună identificăm soluții pentru a îmbunătăți infrastructura actuală, pentru a gestiona eficient resursele, dar mai ales pentru a dezvolta strategia culturală a județului, integrând mai mult activitățile instituțiilor. Ieșenii, dar și turiștii, trebuie să aibă acces la o viață culturală dinamică, antrenantă, vibrantă, care să pună în valoare potențialul cultural-artistic al județului și să devină, în același timp, un motor al economiei vii”, a mai spus președintele CJ Iași.

Evaluarea managerilor instituțiilor culturale din Iași

Managerii instituțiilor de cultură sunt în această perioadă într-un proces de evaluare. Din cei 7 directori, 6 sunt supuși evaluării anuale. Evaluarea acestora are loc în cursul acestei săptămâni. După evaluarea acestora, managerii își pot prelungi contractul pentru încă 4 ani sau pot sta liniștiți până la evaluarea de anul următor. „În vederea evaluării, managerii instituțiilor publice de cultură subordonate prezintă un raport de activitate pentru perioada evaluată. În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este nesatisfăcător, situație în care Consiliul Județean Iași are obligația de a organiza concurs de proiecte de management”, se arată în proiectul de hotărâre avizat de plenul CJ Iași.

Adauga un comentariu