Info Turism

Cum arată cartierul viitorului din Dubai

Publicat: 27 nov. 2019
Cartierul viitorului din Dubai
Cartierul viitorului din Dubai

Cartierul viitorului din Dubai. Atunci când vorbim despre Dubai, gândul ne duce automat la opulenţă și lux. În ultimii ani, autorităţile din această ţară doboară record după record, Dubaiul fiind într-o continuă schimbare. Metropola care atrage numeroşi turişti, are o infrastructură tot mai dezvoltată. Mai nou, printre palmieri şi-a făcut apariţia un aşa-zis “cartier al viitorului”.

Impresionantele vile de aici folosesc numai energie solară. Facturile proprietarilor sunt mai mici cu aproape 50% faţă de restul locuitorilor din alte zone ale Dubaiului.

Botezat oraşul Sustenabil

Un cartier exclusivist din Dubai a fost botezat Oraşul Sustenabil. Are 500 de vile, un mall, o şcoală şi mai multe ferme agricole. Cei care au facutproiectul au avut un singur scop: să fie cât mai puţin dăunător mediului înconjurător. Pentru acest lucru, investiţiile s-au ridicat la 350 de milioane de dolari.

Faris Saeed, iniţiatorul proiectului: „Zona climatică a Dubaiului, sau mai bine zis a tuturor ţărilor din Golf, este una dintre cele mai dificile din lume. Aşa că am vrut să realizăm această provocare, deoarece credem că dacă suntem capabili să o realizăm în Dubai, o putem face oriunde în lume, în funcţie de zona climatică în care ne aflăm. Aici temperatura este atât de mare şi avem mai puţine resurse pentru materiale de construcţie, mai puţine resurse de apă. Deci, a fost o provocare, dar am depăşit-o.”

Proiectul a început în 2014, iar primii locatari s-au mutat aici un an mai târziu. Acum este ocupat în proporţie de 90%. Mai exact, 2.700 de persoane locuiesc aici.

Nick Watson, rezident: „Când ne-am mutat aici, primul lucru pe care l-am primit de la cei care administrează această zonă au fost nişte pubele pentru reciclare doar pentru casa noastră. Chiar dacă e ceva infim, e benefic. Reciclam totul. O făceam şi înainte, dar nu la acest nivel. Avem patru pubele în total. Separăm totul şi curăţăm totul.”

Cartierul viitorului din Dubai. Sută la sută ecologic

Întregul cartier este luminat cu LED-uri şi toate vilele sunt orientate spre nord. Pe acoperişuri există numai panouri solare şi, în plus, pentru toate clădirile s-a folosit la exterior o vopsea care reflectă razele ultraviolete.

Yazan Shaalan, Fărm General Manager: „Folosim electricitate în interiorul solariilor de la panoul solar de afară. Deci, energia electrică este gratuită, iar apa folosită pentru răcire este apa reciclată. Deci, totul în interiorul solariilor este sută la sută ecologic.”

Proiectul este într-o continuă dezvoltare şi, pe viitor, autorităţile au de gând să îl transforme în primul cartier din Emiratele Arabe Unite care funcţionează doar pe baza energiei pe care o produce.

Adauga un comentariu