Stiri

Cum arata inauntru o teava prin care vine apa potabila la chiuveta

Publicat: 18 apr. 2019
14

Pe Facebook s-a viralizat o imagine cu o teava care ar fi de la alimentarea publica cu apa. Potrivit lui Alexandru Dumitru Dreptu, cel care a publicat respectiva poza, „bucata de teava de alimentare cu apa este din cartierul Ostrov, Strada Stiucii, Sector 2” si „a fost taiata cu ocazia montarii de vane de inchidere” pe 8 aprilie.

Care ar putea fi cauza depunerilor pe aceste tevi de apa? Mineralele din rocile calcaroase sunt colectate de apa atunci cand trece prin pamant pana la straturile acvifere. Aceste minerale raman in apa si merg mai departe in reteaua publica.

„In mod inevitabil, aceste minerale ajung in instalatii de apa si de incalzire, unde se depun in timp si conduc la blocarea tevilor, pierderea eficientei instalatiei si avarierea prematura a componentelor unei instalatii. (…) Depunerile de minerale, cunoscute in mod generic sub numele de depunere de calcar, sunt formate in primul rand din carbonat de calciu si magneziu, care sunt in general insolubile”, potrivit foxyplast.ro.

Exista cativa factori care contribuie la sporirea depunerilor de calcar. Acestia ar putea fi: duritatea apei temporar crescuta, pH-ul crescut sau temperatura ridicata. Pentru a preveni astfel de situatii se recomanda folosirea de aditivi sau filtre.

Adauga un comentariu