Cancan

Cum arăta Paula Herlo, de la Pro TV, în copilărie. „Pentru mine, Revoluţia are gust de ananas”

Publicat: 13 apr. 2021
Paula Herlo, de la Pro TV, in copilarie, langa bradul de Craciun
Paula Herlo s-a mutat definitiv în Capitală în 2003, pentru a lucra tot la postul Pro TV

Recunoşti vedeta din imagine? Din copilul drăgălaş, care abia învăţa să meargă, s-a transformat într-o vedetă TV. O vedem în fiecare săptămână, la Pro TV. Fetița din fotografie, care a avut o copilărie fericită, este nimeni alta decât Paula Herlo, reporter pentru Ştirile Pro TV, dar şi corespondent al emisiunii România te iubesc. Este căsătorită de peste un deceniu cu Cristian Leonte, coleg de trust.

A avut o copilărie fericită, alături de fratele ei. Se mai certau, se loveau, dar se şi împăcau.

„În copilărie eram foarte veselă. Cântam mereu, mă jucam de dimineaţa până seara, nu conta dacă am sau nu am foarte multe, chiar eram foarte veselă. Aaa, şi mă băteam cu fratele meu, eram, bineînţeles, singurii fraţi din lume care făceau asta, haha.”

Copilărie petrecută la Buzău

Paula Herlo s-a născut la Arad, dar multe vacante de vară şi le-a petrecut la bunicii de la Buzău. Atmosfera de la Soreşti, comună Blăjani, și-a pus amprenta definitiv pe caracterul ei.

„În vacanţe mergeam la Buzău, la bunici. La ţară era perfect, nu aveam constrângeri de niciun fel, bunicii ne lăsau să facem ce vrem, toată imaginaţia noastră era pusă în slujba jocului. Am un frate mai mare, făceam o mulţime de boacăne, ne şi băteam”, a declarat Paula Herlo în urmă cu câţiva ani.

Datorită perioadelor petrecute la Buzău, Paula Herlo a învăţat să gătească tot felul de reţete din zonă. O urmărea pe bunica ei cum deretica la plită.

„Când eram mică, iarna, stăteam în casă, pe patul de lângă sobă, şi mă uitam la bunica mea cum găteşte. Aşa am învăţat să gătesc. Nu sunt artistă în bucătărie, dar fac o mâncare bună pe care o mănâncă toată familia cu plăcere. Sunt o ardeleancă ce face nişte borşuri de dau moldovenii pe spate”, a mai spus Paula Herlo.

Când a avut loc Revoluţia, era la bunici, la Buzău. Avea în jur de 10-11 ani. De altfel, Paula Herlo și-a petrecut mai toate vacanțele din copilărie la bunicii din Buzău.

„Pentru mine, Revoluţia are gust de ananas pentru că eram la bunicii mei când a început şi, într-una din zilele de ianuarie 1990, au primit un pachet de la ajutoare în care se afla, printre altele, un compot de ananas. Era pentru prima dată când gustăm dintr-un fruct despre care nu citisem nici măcar în cărţi”, a mai declarat Paula Herlo.

Cum a ajuns Paula Herlo în televiziune

Ea spune că din întâmplare. A participat la un casting la care „a fost tot Aradul”. După numai 1 an însă a avut primul live, la eclipsa de Soare din 1999. După încă 1 an a fost chemată la Bucureşti.

„Stai o lună şi dacă nu-ţi place te întorci acasă.“

S-a întors la Arad, dar în 2003 s-a mutat definitiv în Capitală.

Prima campanie Pro TV pe care a coordonat-o a fost „Tu ştii ce mai face copilul tău?„. Datorită subiectelor, informaţiilor şi documentarii riguroase, a câştigat Premiul Emmy. Apoi au urmat: „Există viaţă după moarte„, „Avem viaţă în sânge„, „România, fii sănătoasă„, „Vreau şi eu părinţii mei„, „Tu ştii ce mai fac părinţii tăi„.
Pentru toate aceste campanii a avut zeci de interviuri şi discuţii cu manageri de spitale şi oameni în funcţii politice. Uneori, din cauza întrebărilor, a fost ameninţată voalat.

„Nu mi s-a oferit mită, dar am fost amenințată. Nu m-au speriat. În ceea ce mă priveşte, cele mai multe ameninţări veneau din partea celor pe care îi deranjăm, în special managerii de spitale, pe care îi dădeam la televizor că fură sau că duc un management defectuos. Ameninţările nu le-au făcut în mod direct, dar am aflat, de exemplu, după ce am plecat dintr-un spital, că directorul le-a spus angajaţilor că eu am fost atât de dură pentru că nu a fost el de acord să-mi dea nişte bani pe care eu i-aş fi cerut. Le-a spus că o să facă plângere şi mă va da în judecată şi le-am spus: „Abia aştept să ne întâlnim la tribunal.“ Discuţia asta am avut-o şi cu el. Bineînţeles că nu m-a dat în judecată.”

Datorită subiectelor atinse, reportajele echipei România te iubesc au mii de vizualizări pe Youtube.

Adauga un comentariu