Cum baile cu sare si bicarbonat de sodiu vă pot ajuta să vă simțiți mai bine

Cum baile cu sare si bicarbonat de sodiu vă pot ajuta să vă simțiți mai bine

05 mai 2021, 15:55
BZI.ro, în Sanatate

Pentru o parte dintre noi o baie de două ori pe săptămână cu săruri Epsom și bicarbonat de sodiu reprezinta o parte a rutinei lor de îngrijire.

Sărurile Epsom au fost descoperite acum aproximativ 400 de ani în Epsom, Surrey. Sunt un compus mineral pur de sulfat de magneziu sub formă cristalină. Nu este o „sare” așa cum o cunoaștem, deoarece nu conține clorură de sodiu. Între timp, bicarbonatul de sodiu este un mineral alcalin, care, atunci când este utilizat cu apă, îl face mai mătăsos și poate, în unele cazuri, reduce iritarea și mâncărimea pielii.

Băile pot fi terapeutice și de curățare, iar adăugarea acestor două ingrediente aduce numeroase beneficii care ne pot ajuta să ne relaxăm mușchii, să ne simțim mai bine. Puteți să luați o carte, să ascultați muzică sau pur și simplu să vă scufundați, ideal timp de 40 de minute, în apă caldă.

Care sunt beneficiile acestor băi?

Restaurarea magneziului

Conform studiilor, stresul poate diminua nivelul de magneziu, deoarece organismul are nevoie de el și îl folosește pentru a combate stresul. Combinat cu faptul că nu obținem suficient magneziu în dietele noastre sau că absorbția sistemului digestiv este împiedicată, sărurile Epsom ar putea ajuta acest lucru prin absorbția de la nivelul pielii. Băile promovează, de asemenea, relaxarea și un sentiment general de bunăstare.

Ameliorarea durerii musculare

Sărurile Epsom cu bicarbonat de sodiu sunt o combinație perfectă pentru calmarea mușchilor tensionați și dureroși, mai ales după exerciții. Recuperarea este esențială atunci când faci un antrenament, așa că, cel puțin de două sau trei ori pe săptămână, te va ajuta cu adevărat.

Proprietăți de detoxifiere

Sulfatii din sarurile Epsom ajuta la extragerea toxinelor si a metalelor grele din organism. Bicarbonatul de sodă poate extrage impurități și toxine din piele, stimulând sistemul imunitar și eliminând acumularea de toxine.

Proprietăți antiinflamatorii

Sărurile Epsom și apa caldă pot ajuta la durerea cauzată de inflamații. Fie că este vorba despre o entorsă, vânătăi sau orice altă leziune minoră.

Face pielea mai fină și mai moale

Calitățile exfoliante ale sărurilor Epsom și efectul liniștitor al bicarbonatului de sodă sunt, de asemenea, excelente pentru afecțiunile pielii, cum ar fi eczemele, în care controlul mâncărimii este esențial pentru a gestiona vindecarea pielii. Este recomandat să faceți o baie călduță în loc de o baie fierbinte.

Cum să folositi sarea Epsom și bicarbonatul de sodiu pentru baie

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să menționăm că sărurile „de calitate farmaceutică” sunt opțiunea ideală, deoarece sunt în forma lor cea mai pură sau de bază, fără „umpluturi” nedorite. Cantitățile pentru o baie obișnuită sunt importante. Dacă aveți o cada de dimensiuni obișnuite, veți avea nevoie de:

– o ceașcă de săruri Epsom,
– o ceașcă de bicarbonat de sodă
– se recomandă să stați în baie 40 de minute, deoarece sărurile durează 20 de minute pentru a elimina toxinele și 20 de minute pentru a absorbi mineralele.

Contraindicațiile pentru combinatia sare Epsom/bicarbonat de sodiu ar fi dacă sunteți gravidă, deshidratată sau aveți răni deschise sau arsuri pe piele. Persoanele care suferă de boli cardiovasculare trebuie să se adreseze întotdeauna medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *