Lifestyle

Cum cureţi aurul și argintul la tine acasă

Publicat: 19 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum cureţi aurul și argintul la tine acasă
curatare bijuterii

Bijuteriile trebuie să fie tratate cu grijă, dar îngrijirea nu oferă o protecție totală. Acestea se pot murdării de praf, grăsimi și tot felul de substanțe făcând că strălucirea lor de altă dată să dispară. În cele mai multe cazuri nu trebuie să apelați la un specialist că să faceți că bijuteriile voastre să arate că noi.

Cum se curăță bijuteriile din argint acasă

Puteți curată bijuteriile din argin cu ruj

Multe rujuri conțîn dioxid de titan, un ingredient care va ajută la eliminarea petelor negre de pe bijuteriile din argint. Rujul conține și grăsimi – acestea vor readuce strălucirea metalului. Nu este necesar să folosiți un ruj nou, puteți folosi și resturile care le mai aveți prin casă. Rujul se aplică pe argint. Apoi frecați suprafață cu un tampon de bumbac, clătiți cu apă și săpun și la sfârșit clătiți bijuteria în apă curată.

Pastă de dinți și amoniac

Amestecă părți egale de amoniac și pastă de dinți, aplică amestecul rezultat pe bijuterie. Frecați cu o periuță de dinți moale, clătiți cu apă curate și ștergeți cu un servertel curat.

Praful de copt poate readuce strălucirea de altă dată a argintului

Se dizolvă 2 linguri de praf de copt în 0,5 litri de apă, apoi febeti soluția. Lăsăți bijuteriile în lichid timp de 15 minute, apoi îndepărtați și ștergeți cu o cârpă moale. Această metodă de curățare readuce strălucirea chiar și a argintului puternic înnegrit.

Cum să curățați bijuterii din aur acasă

Cu ajutorul săpunului, puteți curăța murdăria simplă – reziduuri de machiaj, murdărie, grăsime. Amestecați puțin săpun lichid sau deteregent de vase cu puțină apă călduță. Bijuteriile trebuie lăsate în soluție cel puțîn o jumătate de oră, dar cel mai bine 3-4 ore. După înmuiere, parcurgeți suprafața metalică cu o perie moale (o periuță de dinți veche este potrivită) pentru a îndepărta petele cele mai dificile. Când toată murdăria a dispărut, clătiți bijuteriile cu apă curată și ștergeți cu o cârpă moale.

Amoniacul poate fi folosit la curățarea aurului

Amoniacul poate fi utilizat în formă să pură sau se face o soluție din 6-7 picături de amoniac și puțînă apă. În formă să pură, amoniacul, poate fi folosit astfel: udați o cârpă moale, ștergeți bijuteriile cu această cârpă, apoi spălați-le în apă cu săpun și apoi apă curată.

Cât de des trebuie curățate bijuteriile din aur și argint

Experții recomandă curățarea bijuteriilor la fiecare 1-1,5 luni, chiar dacă nu există o contaminare vizibilă gravă. Măsurile preventive necesită mai puțîn timp și efort decât curățarea bijuteriilor grav afectate. Dacă bijuteriile sunt purtate activ, este util să le ștergeți cu o cârpă din microfibră la fiecare câteva zile pentru a îndepărta impuritățile și pentru a menține strălucirea.

Adauga un comentariu