Remedii naturiste

Cum folosim boabele de fasole ca medicament. 14 remedii naturiste cu fasole

Publicat: 17 nov. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum folosim boabele de fasole ca medicament. 14 remedii naturiste cu fasole
7

Bogata in potasiu si acid folic, fasolea este consi­derata si in zilele noastre un aliment cu proprietati ta­maduitoare.
Nutritionistii sustin ca utilizarea zilnica a 100-150 de grame de fasole, timp de doua-trei saptamani, reduce nive­lul colesterolului din sange considerabil.

Consumata regulat, faso­lea are un efect benefic asupra sistemului nervos, adu­cand calmul si echilibrul psihic. In antichitate, pulbe­rea de fasole era folosita ca produs cosmetic impotriva ridurilor, pentru catifelarea si tonifierea tenului. Iata cateva tratamente naturiste cu fasole:

Cum trebuie pregatita fasolea pentru a fi digerata si a asimila cat mai mult magneziu, fier si zinc. Truc dezvaluit de un cercetator

1. Reumatism cronic si guta
– Peste o lingura de boabe uscate de fasole si o lingura de teci de fasole maruntite se toarna un litru de apa clocotita. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, si se fierbe timp de o ora. Se strecoara si se consuma fierbinte, cate o jumatate de cana, de trei-patru ori pe zi, pana ce durerile reumatice dispar.

– Peste o mana de boabe de fa­sole se toarna o cana de apa cloco­tita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de trei-patru ore. Se adminis­treaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Du­rata tratamentului este de mini­mum 14 zile.

2. Prevenirea formarii pietrelor la rinichi
O lingura de teci de fasole ma­run­tite si o cana de apa rece se pun pe foc. Dupa ce lichul incepe sa fiarba, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa laid infuzat timp de o ora si se strecoara.
Se administreaza in trei reprize, inainte de masa. Tratamentul se tine timp de o luna de zile.

3. Scaderea nivelului de zahar din sange
– Intr-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde maruntita se toarna trei cani de apa clocotita. Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoara printr-un tifon pus in doua-trei straturi. Se consuma cate trei cesti pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale, timp de zece zile.

– Peste 15 teci de fasole galbena maruntite se toarna 200 de mililitri de apa clocotita. Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se admi­nistreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de doua saptamani.

– Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare alba), se toarna 100 de mililitri de apa fiarta si racita si se lasa la macerat peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma boabele si se bea apa. Micul dejun se poate lua peste minimum o ora. Durata tratamentului este de sase saptamani.

6 motive importante pentru a consuma fasole neagra

4. Pancreatita
Peste doua-trei linguri de teci de fasole gal­be­na, uscata si maruntita se toarna o jumatate de litru de apa clocotita. Vasul se acopera, se lasa la infuzat timp de cinci ore, apoi se strecoara lichi­dul. Se bea cate o jumatate de ceasca, de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de a manca.

5. Afectiuni renale
– Peste 40 de grame de teci de fasole bine maruntite se toarna un litru de apa rece. Vasul se acopera si se lasa peste noapte la macerat. A doua zi se strecoara lichidul. Se consuma cate 200 de mililitri, de trei-patru ori pe zi, dupa mesele princi­pale. Tratamentul se tine 21 de zile.

– Peste 30-40 de grame de teci de fasole tocata se toarna un litru de apa clocotita, dupa care vasul se pune la fiert, la foc mic, timp de 15 minute. Se raceste si se stre­coara. Se administreaza cate o juma­tate de cana, de trei-patru ori pe zi, ina­intea meselor principale. Tratamen­tul dureaza zece zile, dupa care se face o pauza de doua saptamani si se reia.

6. Anemie
Se amesteca urmatoarele ingre­dien­te tocate marunt: teci de fasole, frunze de zmeur, musetel, ciubotica-cucului. Peste o lingura de amestec se toarna o cana de apa clocotita, se acopera, se lasa la infuzat o ora si jumatate, apoi se strecoara. Se administreaza in trei reprize, inaintea meselor principale. Durata tratamentului este de trei luni.

7. Tulburari ale metabolismului
20 de grame de boabe de fasole se fierb intr-un litru de apa, timp de trei ore, pe foc mic. Se strecoara si se consuma cate o jumatate de cana de fiertura, de trei ori pe zi, timp de 21 de zile.

Tipuri de fasole care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta

8. Purificarea sangelui
20 de boabe de fasole, 10 frunze de mesteacan si cate cinci grame de coada-calului, coada-soricelului si frunze de menta se maruntesc si se amesteca bine. Peste doua lingurite de amestec se toarna 250 de mili­litri de apa rece. Se pune pe foc, se lasa sa dea un clo­cot, apoi se trage deoparte, se acopera si se lasa sa se ra­ceasca complet. Se strecoara si se administreaza in trei reprize. Durata tratamentului este de doua sap­tamani.

9. Arsuri, rani
Boabele de fasole se dau prin rasnita de cafea. Pulberea se pastreaza intr-un loc uscat, in pungi de hartie. Se presara pe rani si arsuri, pentru o vindecare rapida si impotriva usturimii.

10. Masca de intinerire, impotriva ridurilor
O mana de boabe de fasole se fierb bine, apoi se zdrobesc si se mixeaza cu o lingura de ulei de mas­line, o lingura de miere sau o lingura de suc de catina. Fata si gatul se degreseaza, dupa care se aplica mixtu­ra din fasole. Se lasa sa actioneze timp de 20-25 de minute, apoi se clateste cu apa calduta. Masca se apli­ca cel putin o data pe saptamana, seara, pentru un ten neted, catifelat.

Adauga un comentariu