Remedii naturiste

Cum să îndepărtați lipiciul de pe îmbrăcăminte

Publicat: 19 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să îndepărtați lipiciul de pe îmbrăcăminte
Cum să îndepărtați lipiciul de pe îmbrăcăminte

Cum îndepărtați lipiciul de pe îmbrăcăminte. După o după-amiază creativă cu copiii tăi sau un week-end in care ai facut reparații în interiorul gospodariei tale, vei ajunge cel mai probabil cu o urmă de lipici pe haine. Deci, desigur, idealul este să purtați o haină veche pe care să nu vă fie frică să o pătați și mănuși. Cu toate acestea, nu suntem întotdeauna atenți și reziduurile de adeziv puternic ajung pe haine! Deci, cum îndepărtați o pată de lipici și spre ce fel de îndepărtare a petelor ar trebui să vă orientați?

Adesea apa fierbinte va elimina petele de lipici proaspăt înainte de a se instala. Pentru a face acest lucru, începem prin îndepărtarea excesului cu o spatulă sau marginea unui cuțit. Apoi clătiți pata cu apă fierbinte frecând-o. Acest lucru ajută la diluarea acestuia și la împiedicarea acestuia să devină încrustat și imposibil de eliminat. Pentru lipiciul epoxidic sau de tâmplarie, puteți folosi apă cu săpun fierbinte lăsand la inmuiat țesătură timp de 10 minute. Apoi clătiți și răzuieți puternic. Cu toate acestea, clătirea cu apă caldă nu este suficientă pentru a curăța totul, va trebui să îndepărtați adezivul folosind alte mijloace.

1. Cum îndepărtați lipiciul de pe îmbrăcăminte. Acetonă împotriva lipiciului de neopren sau poliuretan

Folosite frecvent folosite pentru lipirea metalului, plasticului sau lemnului, aceste adezive sunt adesea cele mai încăpățânate. Pentru a dizolva aceste pete dure, îndepărtați-le cu o cârpă înmuiată în acetonă. Apoi clătiți bine și treceți totul prin mașina de spalat. Din păcate, acetona poate provoca decolorarea țesutului. În caz de îndoieti, testați această soluție pe o parte mai puțin vizibilă a țesăturii.

2. Cum îndepărtați lipiciul de pe îmbrăcăminte. Oțet alb pentru o pată din mai multe tipuri de lipici

Mai puțin riscantă decât acetonă, această tehnică poate lucra pe pete de lipici de neopren și poliuretan, dar și pe clei cu fixare rapidă (pe bază de cianoacrilat). În plus, acest lucru va elimina urmele de lipici albe dure sau lipici adeziv. Pe scurt, oțetul este cea mai versatilă soluție, mai ales atunci când nu știi compoziția lipiciului. Pentru a face acest lucru, fierbeți oțet alb. În timp ce aștepți să se încălzească, ai grijă să umezesti pata cu apă fierbinte. Ștergeți apoi cu o cârpă înmuiată în oțet fierbinte.

3. Fierul de calcat pe petele vechi

Căldura fierului va înmuia și va topi pata pentru o mai bună îndepărtare. Si uscătorul de păr poate fi folosit și dacă nu ai fier. După ce așezați trei coli groase de prosop de hârtie pe pată, treceți fierul peste. Procedând astfel, prosopul de hârtie va absorbi pata! Finalizați prin spălarea hainelor într-o mașină sau la mâna.

4. Cum îndepărtați lipiciul de pe îmbrăcăminte. O pată de lipici pe piele de imitație sau piele de căprioară

Aceste două materiale sunt uneori dificil de curatat! Pentru amândoua, începeți insa prin răzuirea ușoară cu o lingură. Pentru a detașa pata de lipici, ștergeți restul cu o cârpă de microfibră înmuiată în alcool casnic la 70°. În mod normal, acest lucru ar trebui să fie suficient. Dacă este necesar, curățați zona cu produse adecvate pentru a finaliza curățarea. Pentru imitația de piele, este mai bine să folosiți lapte demachiant amestecat cu puțină sodă de copt.

Adauga un comentariu