Sanatate

Cum îți dai seama că ești gravidă: Primele semne că vei fi mămică!

Publicat: 08 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum îți dai seama că ești gravidă Primele semne că vei fi mămică
Există mai multe simptome care arată că o femeie este însărcinată

Primele simptome că vei fi mămică pot să difere de la o femeie la alta și multe femei se întreabă cum îți dai seama că ești gravidă.

De obicei, femeile care au un ciclu menstrual lunar regulat pot observa imediat primele semne ale sarcinii. Cel mai important este absența menstruației. Adică, femeia se poate gândi că este însărcinată dacă menstruația întârzie.

O parte dintre primele simptome ale sarcinii apar la amrea majoritate a femeilor, însă fiecare femeie este diferită și poate să nu observe că au aceste simptome.

Primele simptome de sarcină sunt în strânsă legătură cu modificările hormonale care au loc în corp.

femeie care are simptome de sarcină

Cum îți dai seama că ești gravidă: Simptome clare ale sarcinii

Femeile pot avea unul sau mai multe dintre principalele simptome de sarcină.

Unul dintre cele mai des întâlnite semne că ești însărcinată este greața de dimineață. Asta nu înseamnă că toate femeile vor experimenta acest simptom și ai putea fi una dintre norocoasele care nu trebuie să treacă prin așa ceva.

Un alt simptom des întâlnit la marea majoritate a femeilor care au ciclu menstrual regulat este absența mensturației. În cazul în care femeia are un cilu menstrual neregulat este destul dee dificil să-și dea seama dacă întârzierea este cauzată de sarcină sau pur și simplu este vorba despre o întârziere.

Așadar, absența ciclului menstrual este unul dintre cele mai clare semne ale unei sarcini. Însă, ciclul menstrual poate întârzia și din alte motive precum stresul, diferite afecțiuni, oscilații mari în greutate, pilule contraceptive. De asemenea, ciclurile neregulate pot fi și un simptom al sindromului ovarelor polichistice, o afecțiune în care menstruația poate avea loc o dată la câteva luni.

Marea majoritate a femeilor încep să simtă o sensibilitate a sânilor atunci când rămân însărcinate. Modificarea dimensiunii și creșterea sensibilității sânilor reprezintă un alt prim simptom al unei sarcini.

 

femeie care are simptome de sarcină

La câteva zile după concepție, sânii încep să se mărească deoarece se pregătesc pentru alăptare. În plus, femeile pot simți că sânii sunt mai grei sau poate chiar să fie puțin dureroși. În plus, sânii pot deveni foarte sensibili și femeile pot simți chiar și unele furnicături.

Grețurile reprezintă unul dintre cele mai întâlnite semne că o femeie este însărcinată. Acest simptom se manfiestă  începând din a cincea sau a șasea săptămână de sarcină. Asta nu înseamnă cu unele femei pot resimți acest simptom încă de la două săptămâni de la concepție.

Denumită popular „greața de dimineață”, aceasta poate să apară în orice moment al zilei și poate varia în intensitate. Astfel, unele femei pot avea doar ocazional stări de greață, în timp ce altele poate ține toată ziua. De obicei, aceste simptome dispar în jurul săptămânilor 14-16 de sarcină.

femeie care are simptome de sarcină

Oboseală, urinări frecvente, modificări ale gustului și mirosului sau constipație

Un alt simptom al sarcinii poate fi instalarea unei stări de oboseală, mai ales la începutul perioadei. Starea de oboseală poate fi însoțită de stări de somnolență. Acest simptom va trece după săptămâna a 14-a de sarcină.

Și urinările frecvente pot un semn că o femeie este însărcinată. Acestea pot să apară la două sau trei săptămâni după concepție. Asta se întâmplă din cauza presiunii pe care uterul o declanșează. Uterul începe să se mărească si astfel apasă pe vezicii urinare, a cărei capacitate devine mai mică.

Și modificările gustului și mirosului pot fi alte semne că o femeie este însărcinată. Astfel, femeia însărcinată poate deveni mai sensibilă la anumite mirosuri sau chiar la anumite gusturi ale mâncărurilor. Unele femeie se pot confrunta chiar cu apariția unui ușor gust metalic în gură. În plus, femeile însărcinate pot să aibă așa zisele „pofte“. Adică să simtăp nevoia de a mânca un anumit aliment sau un anumit fel de mâncare pe care nu și l-ar fi dorit în mod normal.

Un alt simptom al sarcinii care apare frecvent este constipația. Aceasta este cauzată de nivelul ridicat de progesteron, care relaxează intestinele și încetinește digestia.

femeie care are simptome de sarcină

Adauga un comentariu