La psiholog

Cum ne influenteaza luna sănătatea

Publicat: 04 iun. 2020
Luna plina
Cum ne influenteaza luna sănătatea

Cum ne influenteaza luna sănătatea. Lumina lunii a fost demult dovedită a regla comportamentul reproducător la animalele marine. Poate că ați observat deja că comportamentul animalului dumneavoastra de companie este diferit in timpul lunii pline. De ce nu ar avea si un impact asupra ființelor umane? Urmarirea ciclurilor lunare ne-ar putea ajuta să ne îmbunătățim starea psihica.

Luna ne influențează somnul

Potrivit unui studiu științific elvețian, activitatea cerebrală a creierului scade cu 30% în nopțile cu lună plină. Subiectii acestui studiu au avut nevoie de mai mult timp pentru a adormi și au dormit cu 20 de minute mai puțin. Se pare că se datorează radiațiilor electromagnetice. Oamenii de știință au descoperit că energia particulelor de materie este schimbată în serile cu lună plină.

Prin urmare, este dovedit că este mai dificil să dormi bine în serile cu lună plină. Fii atent la calitatea somnului tău la următoarea lună plină pentru a realiza acest lucru, s-ar putea să nu fie doar o credință populară.

Luna plină ajuta la detoxifierea corpului

Luna plină promovează eliminarea rapidă a toxinelor ingerate. Aceasta ar acționa asupra lichidelor corporale, iar acest lucru ar duce la o mai bună circulație a sângelui, ar genera drenarea ficatului și o mai bună funcționare a rinichilor. Corpul va funcționa mai bine și mai repede. Profitați de această perioadă!

Cum ne influenteaza luna sănătatea. Luna plina ajuta la cresterea parului si unghiile

Luna semilună, chiar înainte de luna plină, este perioada de asimilare pentru organismul nostru. Corpul își recapătă puterea din oboseala acumulată în perioada lunii pline. Acum este momentul perfect pentru a începe o cura de vitamine, oligoelemente sau suplimente din plante.

În timpul lunii în creștere, tratați-vă cu masaje relaxante și revigorante. Sistemul venos, circulator și limfatic este deosebit de alert și funcționează cu viteză maximă! Masajele vor fi cu atât mai eficiente!

Pentru persoanele cu păr gras, acesta este momentul ideal pentru a face măști de păr adecvate. Pentru îngrijirea feței, alege măști, organismul asimileaza mai ușor ingredientele active în această perioadă.

Pentru pielea predispusă la acnee, aceasta este faza perfectă pentru a începe o cură sau un tratament pentru acnee. Drenajul pielii este mai bun în luna semilună. Este mai bine să evitați un tratament pentru acnee în timpul lunii pline (sau în zilele din jurul lunii pline).

Dacă doriți ca părul să crească mai repede, tăiați-l când luna este crescătoare. La fel și pentru unghiile tale, dacă le tai cu o zi înainte sau după luna plină, acestea vor crește mai repede.

Pe luna în scădere, perioadă imediat după luna plină, corpul nostru începe un proces de eliminare a toxinelor. Prin urmare, este momentul ideal pentru a efectua o cură de detoxifiere sau pentru a începe o dietă de slăbire, efectele vor fi amplificate și rezultatele vizibile mai rapid.

În acest moment, vindecarea rănilor va fi mai ușoară, mai rapidă și mai eficientă. Dacă aveți in plan să faceți o intervenție chirurgicală, acum este un moment bun pentru a o programa.

Dacă îți tai părul într-o lună în scădere, acesta va crește mai încet, dar cu mai multă vigoare.

Cum ne influenteaza luna sănătatea. Luna accentuează problemele venoase

Luna plină ar promova vasodilatația datorită forței gravitaționale crescute în această perioadă. Problemele cu picioare grele, varice, insuficiență venoasă, fragilitate capilară, hemoroizi sunt accentuate în serile de lună plină.

Celebra forță gravitațională a lunii, pe lângă ridicarea valurilor oceanelor, ne umflă si volumul de sânge în vene.

Luna ne afectează starea de spirit

Acest lucru nu este nou, probabil că ați auzit deja acest tip de teorie, iar femeile sunt poate mai sensibile la efectele lunii din cauza ritmului menstrual.

Există, de asemenea, dovezi că razele lunii au un efect asupra stării de spirit a tuturor, datorită acțiunii sale asupra sistemului nervos și asupra glandelor reglatoare ale hormonilor precum tiroida, hipofiza și suprarenalele. Așadar, poate nu este o coincidență că te simți mai iritat în serile când luna este plină.

Fazele de insomnie sunt mai frecvente cu 3 – 5 zile înainte de luna plină. Luna guvernează fluidele corpului, sistemul limfatic și hormonii. La luna plină, acesta este momentul în care fluxul de energie își atinge maximul, receptivitatea crește, iar sensibilitatea noastră este amplificată. Multe lucruri ies la suprafață în acel moment.

Adauga un comentariu