Stiri medicale

Cum pastrezi bananele proaspete mai multe zile

Publicat: 08 dec. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum pastrezi bananele proaspete mai multe zile
7

Ferma, dar nu foarte tare, cu coaja galbena, fara crapaturi si cu ambele capete intacte. Asa trebuie sa arate o banana buna de consumat; doar asa iti va putea furniza toti nutrientii pe care ii contine si iti va asigura o buna digestie.

In mod normal bananele sunt culese cand sunt inca verzi. Daca ai cumparat banane cu coaja verde va trebui sa le coci la temperatura camerei, deoarece la temperaturi extreme, prea scazute sau prea ridicate, bananele trec de la faza de coacere la cea de alterare rapida.

12 moduri in care poti folosi coaja de banana

O banana necoapta nu ar trebui tinuta in frigider, deoarece se va intrerupe procesul de coacere si nu isi va reveni chiar daca dupa aceea o readuci la temperatura camerei. Pentru a grabi procesul de coacere, le poti tine in pungi de hartie, alaturi de un mar.

Truc pentru a pastra mai mult timp prospetimea bananelor
Bananele coapte care vor fi consumate in cateva zile pot fi tinute la frigider, chiar daca coaja va capata o culoare mai inchisa, fructul nu va fi afectat. Pentru ca bananele sa fie mai savuroase si mai gustoase, dupa ce sunt scoase de din frigider, se vor lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei.

In cazul in care o banana coapta nu va fi consumata rapid, turnati suc de lamaie peste cotor apoi infasoara-l in folie alimentara de plastic. Acest truc te ajuta sa pastrezi proaspata banana mai multe zile.

Dinti mai albi si mai sanatosi cu o simpla coaja de banana

Adauga un comentariu