Local

Cum poate fi manipulată opinia publică, în funcție de interese! Decizia din dosarul dintre Spitalul de Neurochirurgie și pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi, interpretată după bunul plac – GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Publicat: 30 iun. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Cum poate fi manipulată opinia publică în funcție de interese Decizia din dosarul dintre Spitalul de Neurochirurgie și pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi interpretată după bunul plac  GALERIE FOTO EXCLUSIV
Pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi, care controlează fițuica online Reporteris, a fost dat în judecată de Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi, care deține fițuica online Reporteris, s-a plâns prin presa centrală că, în urma unei decizii a magistraților din cadrul Judecătoriei Iași, ar fi obligat să-și divulge sursele pentru câteva „articole” publicate pe site-ul amintit. Surse judiciare susțin, însă, că realitatea este, de fapt, cu totul alta. Întreg scandalul a izbucnit în cadrul unui dosar în care reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie l-au dat în judecată pe pseudo-jurnalistul Gachi, fițuica online Reporteris, dar și pe o angajată a unității medicale, Iulia Țibulcă, și pe Gheorghe Cătălin Țibulcă.

Pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi, care deține fițuica online Reporteris, s-a plâns prin presa centrală că, în urma unei decizii a magistraților din cadrul Judecătoriei Iași, ar fi obligat să-și divulge sursele pentru câteva „articole” publicate pe site-ul respectiv.

Însă unele surse judiciare afirmă că realitatea este, de fapt, cu totul alta. Întregul scandal a pornit în cadrul unui dosar în care reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie l-au dat în judecată pe pseudo-jurnalistul Gachi, fițuica online Reporteris, dar și pe o angajată a unității medicale, Iulia Țibulcă, și pe Gheorghe Cătălin Țibulcă.

Cum poate fi manipulată, de pseudojurnalistul Gabriel Gachi de la Reporteris, opinia publică

În ultimii ani, pe site-ul amintit au fost publicate mai multe „articole” cu privire la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu” , din Iași, ori referitoare la reprezentanți ai acestei unități medicale. În urma acestor texte (în număr de aproximativ 10), reprezentanții spitalului din cartierul Tătărași au decis să îi acționeze în judecată pe pseudo-jurnalistul Gachi, fițuica online Reporteris, dar și pe o angajată a unității medicale, Iulia Țibulcă, și pe Gheorghe Cătălin Țibulcă.

Gabriel Gachi are un comportament nefiresc în spațiul public. Așa zisul jurnalist alege să se urineze pe unde apucă, neținând cont nici de bunul simț nici de moralitate

Reprezentanții spitalului au susținut că, în cadrul acelor texte, ar fi fost publicate informații false ori denaturate, care au afectat atât imaginea unității medicale, cât și a managerului acesteia. În cele din urmă, reclamanții au intrat în posesia unei convorbiri înregistrate pe aplicația Whatsapp, din care ar fi reieșit care era, de fapt, sursa fițuicii online controlate de Gabriel Gachi, fiind vorba, din câte se pare, de o angajată a spitalului ieșean. Șefii unității medicale au decis să o cheme în judecată și pe Iulia Țibulcă, dar și pe Gheorghe Cătălin Țibulcă.

Copie după convorbire, depusă la dosar

De altfel, la dosar a fost depusă o copie după convorbirea respectivă. Numai că, spun sursele judiciare amintite, angajata Spitalului de Neurochirurgie din Iași ar fi solicitat ca ea să fie scoasă din proces, pe motiv că nu ar fi fost ea cea care ar fi furnizat informațiile respective către fițuica lui Gabriel Gachi, Reporteris. În realitate, acesta a fost, de fapt, motivul pentru care magistratul din cadrul Judecătoriei Iași i-a solicitat pseudo-jurnalistului Gabriel Gachi să spună care au fost sursele sale, pentru a ști dacă angajata mai trebui sau nu să fie menținută în cadrul procesului civil.

„Instanța repune cauza pe rol şi fixează termen pentru continuarea judecăţii la 30 august 2022, ora 8.30, pentru când se citează părţile. Le pune în vedere reclamanţilor să certifice toate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, cu titlu de probatorii, respectiv fişele de pontaj din volum II al dosarului. Pârâţii Reporteris şi Gabriel Gachi să facă precizări despre sursa infomaţiilor obţinute pentru editarea articolelor menţionate de către reclamanţi. Cu cale de atac odată cu fondul”, au precizat judecătorii.

Ce solicită reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie din Iași

Șefii Spitalului de Neurochirurgie din Iași au dat în judecată pârâții amintiți. Reclamanții au solicitat daune morale în valoare de 50.000 de euro, ștergerea articolelor amintite, dar și publicarea unei dezmințiri și a sentinței, la finalul procesului, într-un cotidian.

De cealaltă parte, pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi s-a văitat zilele trecute prin presa centrală că ar fi fost obligat de instanță „să-și divulge sursele”. Asta, fără a preciza care a fost motivul real care a stat la baza deciziei instanței! Amintim că, recent, pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, sub acuzația de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Întreg scandalul a izbucnit după ce acesta a fost prins băut la volan, pe o stradă din Iași. Acum, însă, opinia publicată ar putea fi manipulată în funcție de interesele obscure, iar realitatea poate fi denaturată.

Comentarii
  • „pseudo-jurnalistul” ăsta vă bagă șeful în pușcărie (dosarul „zoiosu”), păcălicilor. lui chirica i-a adus 2 dosare penale, 2 lui alexe, 2 lui harabagiu. voi, în afară de șantaj și furt din banii publici, mai știți și altceva?

  • Am si eu o intrebare: ce jurnalist e asta?! Orice prost care isi deschide un blog e „jurnalist”, gata! Orice hahalera care are un telefon mobil si filmeaza – e JURNALIST! Scoate ceva pe hartie asta?! Nu. Iese „ziarul” in fiecare zi?! Nu! Cati angajati are asta la… „ziarul” lui?! Ce tot atata „jurnalist”?!… A, ca da pe Internet niste texte servite si la comanda, contra-cost, asta e altceva. Nici macar nu le scrie el! Pai, si e… „jurnalist”?!?… De unde pana unde?!?… Poate turnator, poate securist, poate altceva… A absolvit Facultatea de Jurnalism sau macar ceva apropiat de domeniu?!? De cand nu a mai scris o stire?! Cred ca de cand era bunica-sa fata mare! Ca unii iau dosare gata servite si achitate si le dau pe Internet, pe un… blog, ca nici site nu se poate numi… e cu totul alta mancare de peste! Dar de aici si pana la jurnalist… e cale lungaaaaaaa! Poate fost jurnalist! Poate patron de fituica online! Poate „editorialist”! Desi, ca sa fii editorialist, trebuie sa fi scris ceva semnificativ la viata ta… Poate redactor-sef… desi iarasi e discutabila treaba… Dar „jurnalist”?!?…

  • Pentru Dinu.
    Ce folos prietene, ca a adus Gachi cate doua dosare la primarie, la prefectura, alexe, etc. daca are ditamai materialul la redactie despre disparitia unor sume exorbitante dintr-o institutie publica, unde tot alexe a sprijinit pe cumatrul unui prieten sa devina director. Sigur cu implicarea curtii de conturi care avea obligatia sa sesizeze parchetul….cand publici preferential desi ai mura in gura mateeialul, ce fel de jurnalist esti?

Adauga un comentariu