Magazin

Cum poate fi obtinuta rapid o fisa medicala schimbare permis auto?

Publicat: 07 oct. 2020
fisa medicala schimbare permis

Majoritatea soferilor stiu ca, pentru a obtine un permis auto, este nevoie de o serie de documente printre care se numara si o fisa de aptitudini, care atesta ca esti apt, din punct de vedere fizic si psihic, pentru a conduce un autovehicul.

Acest lucru este valabil si pentru reinnoirea sau schimbarea permisului. Atunci cand acesta expira, dintr-un motiv sau altul, vei avea nevoie de o fisa medicala schimbare permis auto. In trecut, obtinerea acestui document putea fi facuta doar prin vizite la mai multe clinici de specialitate, implicand astfel mult timp pierdut si plimbari dintr-un loc in altul.

Din fericire, acest proces a fost simplificat in prezent, existand astfel mai multe clinici autorizate, care pot elibera rapid o fisa medicala schimbare permis.

Cand vei avea nevoie de o fisa medicala schimbare permis?

Pot exista mai multe situatii cand vei necesita prezenta acestui document. Daca te regasesti intr-una dintre categoriile de mai jos, vei avea si tu nevoie de aceasta fisa. Iata care sunt acestea:

  • Atunci cand urmezi cursurile unei scoli de soferi (iti iei pentru prima data permisul auto);
  • Atunci cand permisul auto ti-a expirat sau trebuie reinnoit;
  • Atunci cand permisul auto ti-a fost anulat sau a fost suspendat pentru diverse abateri.

Alaturi de examinarile medicale, fisa pentru permisul auto trebuie sa includa si un aviz psihologic, care atesta aptitudinea de a fi sofer auto.

fisa medicala schimbare permis

Cum se poate obtine acest document?

Pentru obtinerea acestui certificat medical, vei avea nevoie sa apelezi la o clinica autorizata, precum Standard Med. Avand ani de experienta si un personal avizat si profesionist, Standard Med este alaturi de tine si te ajuta sa obtii rapid o fisa medicala pentru schimbare permis!

Tot ce trebuie sa faci este sa stabilesti o programare pe platforma www.fisamedicala.info dupa care sa te prezinti la clinica avand asupra ta toate documentele necesare. In cadrul clinicii, vei putea face toate examinarile necesare (inclusiv cele pentru avizul psihologic) obtinerii unei fise medicale schimbare permis in aceeasi zi!

In medie, tot acest proces dureaza mai putin de 2 ore. In urma examinarilor, medicul coordonator al clinicii iti va aviza documentul, Standard Med fiind autorizata de Directia de Sanatate Publica si Politia Rutiera. Din momentul eliberarii, fisa medicala are o valabilitate de 6 luni la nivel national, indiferent de localitatea emitenta.

Ce trebuie sa ai asupra ta in momentul prezentarii?

Inainte de a vizita clinica, asigura-te ca ai toate documentele necesare pentru eliberarea fisei medicale. Iata care sunt acestea:

  • Buletin sau Carte de identitate;
  • Fisa de scolarizare – in cazul in care urmezi cursurile unei scoli de soferi;
  • Adeverinta de la medicul de familie, in care este mentionat faptul ca esti apt pentru a conduce (ori parafa din partea medicului de familie pe fisa la punctul B – in cazul in care figurezi cu boli cronice in evidenta medicului de familie);
  • Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet);
  • Ochelarii de vedere (daca este cazul).

Prin urmare, nu mai sta pe ganduri si fa-ti o programare la Standard Med! Obtii astfel, rapid si simplu, o fisa medicala pentru schimbare permis, care iti va permite reinnoirea carnetului de sofer!

Adauga un comentariu