WoW!

Cum poţi albi rufele fără clor sau înălbitor

Publicat: 16 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum poţi albi rufele fără clor sau înălbitor

Albul perfect al hainelor este ceva ce toate gospodinele şi nu numai şi-l doresc, însă, din păcate, în timp, hainele se îngălbenesc şi îşi pierd din acel alb pur după care cu toţii tânjim.

Nimic nu poate fi mai deranjant mai ales atunci când acest lucru se întâmplă cu tricoul său rochia favorită. Fiindcă vă înţelegem această problemă şi fiindcă suntem de părere că achiziţionarea unui înălbitor scump nu este chiar cea mai bună soluţie, ba din contră, nu veţi reuşi decât să afectaţi ţesătura hainelor, în acest articol vă oferim o soluţie perfect naturală şi deloc costisitoare care va reda albul hainelor preferate.

Cum să îţi faci hainele albe din nou

Există câteva metode naturale care ne ajută să menţinem albul hainelor pentru mai mult timp încât este absolut păcat că bunicele noastre, care cu siguranţă le cunoşteau, nu au dorit să ni le împărtăşească.

Nu aveţi nevoie să cumpăraţi niciun înălbitor scump. Uneori, o combinaţie perfectă de ingrediente este exact ceea ce îţi trebuie pentru a obţine ceea ce îţi doreşti. Aţi încercat până acum permanganatul de potasiu?

Cum foloseşti permanganatul de potasiu pentru albirea hainelor

Ceea ce trebuie să faceţi în primul şi în primul rând este să cumpărat permanganat de potasiu. Se pun apoi câteva cristale de permanganat de potasiu în 10 litri de apă. Ar trebui să obţineţi o soluţie de culoare roz. Aveţi grijă să nu puneţi prea mult permanganat de potasiu. Se adaugă apoi 200 grame de detergent în această soluţie.

Amestecul de albire este gata. Se înmoaie acum hainele în lichid şi se acoperă cu o pungă de nailon. Se lasa hainele peste noapte sau cel puţin 4-5 ore. După aceea se bagă în maşina de spălat şi se pun, normal, la spălat.

Puteţi opta pentru albirea hainelor şi invers. Mai întâi spălaţi hainele şi apoi le puneţi în soluţie. Repetaţi acest proces de albire ori de câte ori va fi nevoie pentre a reda hainelor voastre favorite albul perfect pe care vi-l doriţi.

SFAT!

Şi bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru că hainele voastre să devină din nou albe. În plus, este o soluţie foarte ieftină. Se adauga 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu în detergent şi apoi se spala hainele normal. Bicarbonatul de sodiu are şi avantajul că reduce din duritatea apei şi face ca detergentul să fie mai puternic.

Foarte multe femei folosesc bicarbonat de sodiu în loc de înălbitor. Nu trebuie decât să puneţi bicarbonat de sodiu în acelaşi compartiment al maşinii de spălat în care se pune şi detergentul şi hainele îşi vor recăpăta albul dorit.

Adauga un comentariu