Diete si regimuri

Cum poti pastra avocado proaspat timp de 6 luni

Publicat: 29 iun. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum poti pastra avocado proaspat timp de 6 luni
7

Avocado e bun oricand. Il poti consuma intr-un smoothie, pe paine prajita, in salata sau intr-un taco. De asemenea, poate fi mancat la micul dejun, pranz sau cina, fara sa te plictisesti de el. Dar, daca cumperi avocado in cantitate mai mare, e posibil sa ti se strice in casa.

Daca vrei sa pastrezi avocado proaspat mai mult timp, cea mai buna cale este sa il pastrezi in congelator, este sfatul celor de la Mindbodygreen.com.

7 boli ce pot fi prevenite daca mananci avocado

Cum sa pastrezi avocado proaspat
Avocado e un fruct destul de scump. De aceea, e bine sa nu irosesti acest fruct, cand cumperi mai mult decat mananci. Insa exista situatii cand nu ajungi prea des la supermarket si vrei sa iti faci provizii pentru o perioada mai mare. Cum poti face asta fara ca fructele de avocado sa nu se strice? Sa il congelezi.

Ca sa pastrezi avocado proaspat la congelator trebuie sa il stochezi feliat sau facut piure. Iata cum poti proceda:
1. Spala avocado fara sa il decojesti.
2. Taie fructul in jumatate, scoate-i samburele si apoi decojeste-l.
3. Daca vrei sa il folosesti feliat, atunci pune fiecare jumatate in folie de plastic sau de aluminiu, apoi pune jumatatile intr-o punga si congeleaza-l. Nu uita sa pui o eticheta pe punga, unde sa notezi data la care l-ai congelat!
4. Daca vrei sa il folosesti piure, paseaza avocado cu furculita sau intr-un robot de bucatarie. Pune putina zama de lamaie sau otet de vin alb, ca sa nu oxideze. Apoi pune piureul intr-o punga sigilabila sau intr-o caserola si baga-l la congelator.
5. Poti sa pastrezi avocado proaspat, tinandu-l la congelator, pana la cinci-sase luni. Ca sa il decongelezi, pune-l in frigider timp de 12-24 de ore inainte de a-l consuma. Poti sa il dezgheti si la temperatura camerei, in aproximativ o ora.

Cum poti pastra avocado proaspat pentru mai mult timp

Dezavantaje

Odata ce congelezi fructul de avocado, cand il dezgheti el nu va mai fi la fel de ferm la atingere. Asa ca il poti manca pe paine, tartinabil, sau in guacamole si in dressinguri. Nu il poti folosi taiat in cubulete, in salata.

sursa: andreearaicu.ro

Adauga un comentariu