Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum poți să dormi bine 8 ore în 4 ore?
Cum poți să dormi bine 8 ore în 4 ore?

Cum poți să dormi bine 8 ore în 4 ore?

06 nov. 2023, 13:30,
în Stiri si curiozitati

Numeroase persoane se întreabă cum poţi să dormi bine 8 ore în 4 ore. Căutările sunt extrem de multe, iar soluțiile nu reprezintă niciun secret. În articolul care urmează îţi vom explica câteva metode prin care să poți să ai un somn odihnitor într-un interval relativ scurt.

Metode prin care să dormi bine 8 ore în 4 ore

Cine nu ar dori să beneficieze de mai puțin somn, dar să se trezească odihnit și plin de energie pentru a începe o nouă zi și pentru a-și utiliza timpul în mod productiv? Dacă ești genul de persoană care lucrează până târziu și care pur și simplu nu poate sta degeaba, cu siguranță îți dorești să obții odihna de care ai nevoie într-un timp mai scurt. În altă ordine de idei trebuie să precizăm că insomniile sunt din ce în ce mai des întâlnite în rândul oamenilor.

Dacă te-ai întrebat până acum cum să dormi bine 8 ore în 4 ore, iată că exista soluţia pentru tine! Există câteva tehnici pe care le poţi pune în practică, astfel încât să te asiguri că ai „fentat” sistemul şi ai reuşit să dormi mai puţin, însă nu ţi-ai privat organismul de odihnă necesară. Noi ţi le dezvăluim pe toate în cele ce urmează.

Metoda Churchill

Se spune că celebrul Winston Churchill, fostul premier al Marii Britanii, adopta un program de somn care constă în 5 ore pe noapte și o oră de somn la prânz. Poți încerca această abordare pentru câteva zile, dar trebuie să ai în vedere că experții în domeniul somnologiei recomandă recuperarea orelor de somn pierdute, deoarece epuizarea poate afecta organismul.

Metoda Uberman

Dacă nu ai probleme cu somnul și poți adormi în orice moment, poți experimenta un program de somn care presupune 20 de minute de somn la fiecare 4 ore, fie ziua, fie noaptea. Această metodă îndrăzneață poate fi aplicată doar de cei care reușesc să se odihnească cu adevărat în acele 20 de minute, fără eforturi. Cu toate acestea, ca și în cazul primei metode, este recomandat să o folosești doar pe termen scurt pentru a înțelege cum poți obține o bună odihnă în 4 ore.

Metoda Everyman

Această tehnică presupune dormitul 3 ore pe noapte și apoi 3 reprize de câte 20 de minute de somn în timpul zilei. Poate fi o opțiune pentru cei care lucrează de acasă și au posibilitatea să ia aceste pauze. Este important de menționat că această metodă nu este recomandată copiilor și ar trebui folosită de adulți doar pentru cel mult o săptămână.

Metoda Dymaxion

Una dintre cele mai intense metode sau tehnici de somn implică programarea organismului să doarmă timp de 30 de minute la fiecare 6 ore. Este necesară o disciplină și perseverență extremă pentru a reuși. Această tehnică a fost folosită cu succes de inventatorul american Buckminster Fuller, care nu a avut probleme de sănătate în timpul cel puțin a doi ani în care a fost monitorizat de medici.

Așadar, dacă ai căutat cum să dormi bine 8 ore în 4 ai găsit răspunsul. Trebuie să precizăm faptul că de cele mai multe ori, un somn sănătos este în strânsă legătură cu modul tău de a trăi. Așadar, este important să eviți să consumi cafea seara, și absolut obligatoriu să renunți la consumul de alcool și la fumat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`