Sanatate

Cum prepari un sirop pentru tusea productivă și cea seacă a copiilor? Află de ce ingrediente ai nevoie

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum prepari un sirop pentru tusea productivă și cea seacă a copiilor Află de ce ingrediente ai nevoie
Dacă siropul pentru tusea productivă contribuie la fluidizarea secrețiilor, rolul siropului pentru tusea seacă este de a hidrata căile respiratorii, pentru a evita iritațiile.

Dacă nu știi cum să prepari un sirop natural pentru tusea productivă și cea seacă a copiilor, ai nimerit cum nu se poate mai bine. În următoarele rânduri, îți vom dezvălui secretele unui sirop reușit, care să îl ajute pe cel mic să scape de simptomele supărătoare.

Tusea este un reflex care apare ca urmare a iritațiilor de la nivelul gâtului sau al plămânilor. De asemenea, tusea este și modalitatea prin care organismul elimină factorii iritanți și rezultatul acestora, precum sputa. O tuse productivă sau umedă își face apariția în momentul în care lichidele din căile respiratorii declanșează refluxul de tuse. În schimb, tusea seacă sau uscată se dezvoltă ca răspuns la iritarea sau inflamația căilor respiratorii. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de astm, boala de reflux gastroesofagian și fibroza pulmonară. De precizat este că și unele medicamente pot avea ca efect secundar instalarea tusei seci.

Pentru a-l ajuta pe copil să scape de aceste simptome deranjante, ți-am pregătit câteva rețete de siropuri, preparate cu ingrediente 100% naturale.

o fetiță care tușește
Tusea este un reflex care apare ca urmare a iritațiilor de la nivelul gâtului sau al plămânilor.

Sirop pentru tusea productivă a copiilor. Iată care sunt ingredientele necesare

Un sirop eficient în combaterea tusei productive este cel piperat. Acesta se prepară din ghimbir, oțet, piper, miere și suc de lămâie. În timp ce ghimbirul are rol antiinflamator și descongestionant, oțetul contribuie la restabilirea pH-ului organismului și la fluidizarea secrețiilor. Piperul, mierea și sucul de lămâie ajută la întărirea sistemului imunitar și, în același timp, desfundă nasul.

Siropul piperat se prepară foarte repede, prin amestecarea tuturor ingredientelor într-un vas. Folosește o lingură de ghimbir proaspăt ras, o linguriță de oțet, jumătate de linguriță de piper măcinat, o lingură de miere și o lingură de suc de lămâie. După ce ai amestecat ingredientele, acoperă vasul și lasă totul câteva ore, la macerat. Dă-i celui mic câte două lingurițe pe zi și, cu siguranță, va scăpa de tusea productivă.

Un alt sirop care combate tusea umedă este cel realizat dintr-o portocală, o lămâie, câteva felii de ghimbir proaspăt, câteva boabe de piper și două batoane de scorțișoară. Spală bine fructele, taie-le cubulețe (cu tot cu coajă!) și amestecă-le, într-un vas, cu piperul, ghimbirul și batoanele de scorțișoară. Adaugă și apă, după care pune totul la fiert pentru 5-8 minute. După ce fructele s-au înmuiat, pune două lingurițe de ulei de cocos (hidratează gâtul și cavitatea bucală). Este recomandat să îi dai copilului două lingurițe din acest sirop pe parcursul unei zile.

un copil care primește sirop pentru tuse
Un sirop eficient în combaterea tusei productive este cel piperat.

Sirop pentru tusea seacă a copiilor

Dacă siropul pentru tusea productivă contribuie la fluidizarea secrețiilor, rolul siropului pentru tuse seacă este de a hidrata căile respiratorii, pentru a evita iritațiile.

Siropul se realizează dintr-o ceapă mare, 200 de mililitri de apă și miere. Tot ce trebuie să faci este să toci ceapa mărunt, să o fierbi în apă timp de zece minute, după care să strecori ceapa. Apa rezultată trebuie amestectă cu două linguri de miere, imediat ce s-a răcit. În funcție de severitatea tusei, dă-i copilului câte 2-6 lingurițe pe zi din acest sirop.

Foarte bun pentru tusea seacă este și siropul de ghimbir. Acesta se realizează dintr-o bucată de ghimbir proaspăt, două lămâi, o cană cu apă și o lingură plină cu miere organică de albine. Pune la fiert ghimbirul ras, alături de coaja celor două lămâi (asigură-te că lămâile nu au fost tratate chimic) și, după cinci minute, strecoară rezultatul. La final, după ce s-a răcit, adaugă și mierea și amestecă bine. Pune totul într-un borcan închis ermetic și dă-i câte o linguriță (sau două) pe zi celui mic, până când tusea uscată dispare.

un copil care ia o linguriță cu sirop
Dacă siropul pentru tusea productivă contribuie la fluidizarea secrețiilor, rolul siropului pentru tusea seacă este de a hidrata căile respiratorii, pentru a evita iritațiile.
Adauga un comentariu