Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:55817;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Vinul de catina este unul dintre multele remedii care se pot prepara cu ajutorul acestei miraculoase plante. Acesta este recomandat in anemie, tulburari de digestie, lipsa poftei de mancare, scaderea imunitatii.
Peste 1 kg de fructe zdrobite de catina se toarna 5 l de apa fiarta si racita si 1,5 kg zahar. In loc de zahar, se poate folosi cu incredere miere de albine, dupa gust, e mult mai sanatoasa. Ca sa fermenteze, se pune si o lingura-doua de drojdie de vin. Se lasa la macerat 15-20 zile, apoi se decanteaza lichidul in sticle, timp in care la suprafata se ridica un ulei portocaliu.
Catina, busuiocul si macesele, plante de exceptie pentru alungarea oboselii
Da pofta de mancare si completeaza lipsa de vitamine. Daca doriti, puteti alege uleiul de deasupra vinului si sa il puneti separat, intr-o sticluta. Acest vin se poate administra si copiilor peste 5 ani, cate o lingurita de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Adultii vor lua cate o lingura sau chiar 50 ml de 3 ori pe zi, tot cu 30 de minute inainte de mesele principale.
Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate
Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate