Titlurile zilei

Cum s-au împărțit clanurile mafiote la Iași! Zonele în care rivalii nu calcă niciodată! Un interlop celebru, personaj-cheie între toate grupările (Exclusiv)

Publicat: 07 aug. 2020
O parte dintre membrii clanurilor sunt în spatele gratiilor după ce au comis fel de fel de infracțiuni
Clanurile mafiote din Iași au teritoriile împărțite, însă majoritatea își defășoară activitatea departe de țară

Clanurile mafiote din Iași au împărțite teritoriile, iar rivalii nu au ce căuta în aceste locuri. Totuși, există un personaj-cheie care are accesul peste tot. În Iași, câteva clanuri sunt extrem de cunoscute, însă există și grupări care nu sunt atât de vizibile, dar sunt prezente peste tot

Este știut faptul că în Iași există mai multe grupări, cunoscute generic drept clanuri mafiote. Dacă în urmă cu ceva ani interlopii stăteau ascunși și nu se afișau atât de des, lucrurile s-au schimbat oarecum, iar astăzi „șmecheria” este ca un interlop să fie cât mai vizibil și mai prezent. Rețelele de socializare sunt acum rampa de lansare a interlopilor. Chiar și luptele de odinioară s-au mutat în mediul online și toți încearcă să evite problemele cu legea. Totuși, nu reușesc de fiecare dată. Clanurile din Iași pot fi numărate pe degete. Doar câteva sunt „celebre”, însă există și unele care nu sunt atât de vizibile, dar sunt la fel de prezente pe linia infracțională.

Acestea sunt clanurile din Iași

Interlopii cu „state vechi” pot fi ușor numărați. Vorbim despre Costel Corduneanu, Cosmos Tănase și Viorel Oarză. Ei sunt cei mai cunoscuți din Iași, însă lista este lungă. De exemplu, Costel Corduneanu, un fost sportiv de performanță, a devenit cumva celebru după ce s-a apucat de infracțiuni. Împreună cu frații săi, Costel a reușit să câștige sume importante de bani, după ce toți au încălcat des legea, lovind, amenințând diferite persoane din Iași, iar unora cerându-le taxă de protecție. Clanul Cordunenilor a strâns un CV bogat de infracțiuni. Zona lor de influență a fost inițial în Dancu, însă treptat au pus stăpânire pe mai multe zone din municipiul Iași, cum ar fi o parte din cartierul Nicolina și o parte din zona CUG. Mai mult decât atât, au început să-și deschidă afaceri și s-au apucat de tranzacții imobiliare. Cam toți mebrii clanului Corduneanu au vizitat mai mult sau mai puțin pușcăriile din țară și din afara țării.

Clanul Tănase, un clan cu o arie de acoperire mare

Tănase este un alt clan din Iași. Cel mai cunoscut membru și totodată șeful clanului este Cosmos Tănase, fiind știut și printre interlopii din țară. Cosmos s-a sprijinit tot pe familie pentru a pune bazele clanului. Fiind de loc din zona Brăilei, Cosmos a ajuns după revoluție la Iași, iar de aici a condus o rețea ce se ocupa cu fel de fel de ilegalități. Cosmos a fost condamnat pentru trafic de droguri și a stat închis. Asta nu l-a oprit să adune o avere consistentă și să aibă mai multe proprietăți în zona centrală a Iașului. Ca o ironie a sorții, familia lui Cosmos are o proprietate chiar lângă Poliția Municipiului Iași. Zona în care acesta se simte ca acasa în Iași este zona centrală.

„Brăilenii”, un clan nou crescut sub ochii lui Cosmos Tănase

Nepoții lui Cosmos Tănase au ajuns să fie cunoscuți poate la fel de mult ca unchiul lor. Vorbim despre mai mulți frați, printre care Jean Brăileanu sau Vandam Constantin. Cei din urmă au ajuns la Iași tot din zona Brăilei, acolo unde tatăl lor Ulise era cunoscut tot pentru combinații periculoase. Jean Brăileanu și Vandame Constantin au ieșit în evidență după ce au ajuns să fie proprietari pe o parte a casei fostului politician Ionel Agrigoroaei din zona Sărărie. Nepoții lui Cosmos au intrat în plin în rândul infractorilor și au fost ținuți sub observație de polițiști după „războaiele” purtate pe rețelele de socializare cu clanul Cordunenilor. Zona lor de „acțiune” este, așadar, Sărărie.

Cătălin Băcăuoanu, un șef de grupare care bate spre retragere

Un alt interlop cunoscut la Iași este Cătălin Băcăuoanu. Inițial prieten cu membrii clanului Corduneanu, Băcăuoanu ajunge într-un final să fie dușman de moarte cu aceștia și este implicat într-un scandal de proporții, care s-a terminat cu arestări. Băcăuoanu a comis nenumărate infracțiuni, însă de ceva timp gruparea pe care el a condus-o a început să dispară. Băcăuoanu și-a dus traiul în zona Holboca, acolo unde a și locuit o perioadă. Ca orice interlop care se „respectă”, Cătălin Băcăuoanu a stat închis o perioadă pentru infracțiuni diverse, printre care și șantaj.

Clanul Gangal, șefii din Dalas și Galata

O altă grupare cu state vechi la Iași este clanul Gangal. Membrii acestui clan sunt extrem de mulți, însă nu se ridică la nivelul celorlalte clanuri mai sus menționate. Cu toate acestea, în zona Dalas-Galata, membrii clanului au fost „șefi”. Infracțiunile comise de membrii acestuia sunt diverse: de la furt până la lovire, amenințare sau viol. O mare parte dintre cei care au făcut sau fac parte din grupare au ajuns după gratii și nu s-au liniștit nici după ce au fost elberați.

 

Țiganii de la Ciurea și Grajduri, suținuți de clanurile din Iași

La Iași există și o grupare, cunoscută drept „țiganii”. În acest caz nu se poate vorbi despre un clan. Totuși, mai multe familii ale „Stăneștilor” din comuna Ciurea și Grajduri au făcut un fel de alianță și au comis fapte penale grave. Țiganii însă nu s-au bazat mai mult pe camătă și spălare de bani. Infracțiunile economice i-au trimis pe mulți dintre „Stănești” după gratii, însă nu i-a oprit. Este cunoscut faptul că țiganii cotizează la șefii unor clanuri din Iași pentru a primi sprijin sau doar pentru a se folosi de numele lor, atunci când este cazul.

Interlopul tolerat de mai toate clanurile a vrut să-și omoare un rival

Există însă un personaj cheie în rândul interlopilor. Este vorba despre Viorel Oarză, un individ ce a comis un lung lanț de infracțiuni și a devenit cunoscut după ce a încercat să omoare, trăgând cu pistolul într-un lider al unui clan albanez. Asta s-a petrecut în Italia. S-a întors la Iași și s-a apucat de afaceri imobiliare. Individul este tolerat de toate grupările mafiote din Iași. Mai pe scurt, nu are probleme cu nimeni. Cum s-a ajuns la o asemenea relație este greu de spus. În iarna anului trecut, Oarză a fost ridicat de polițiști, fiind acuzat că a incendiat un autoturism de aproximativ 100.000 de euro.

Banii mulți vin din mai multe țări europene, acolo unde clanurile au activități infracționale

Clanurile din Iași își desfășoară afacerile departe de țară. Deși fac unele combinații în țară, banii nu vin de aici. De exemplu, clanul Corduneanu este destul de tare intrat în Anglia, la fel ca gruparea condusă de Cosmos Tănase. Oarză încă mai are „afaceri” în Italia, iar restul sunt împărțiți prin mai toate orașele mari din Europa. În orice caz, polițiștii din Iași reușesc să supravegheze activitatea infracțională a acestora, iar în ultimii ani, pe rând, membrii din mai toate clanurile au ajuns în spatele gratiilor. Și astăzi o parte dintre interlopi se află în spatele gratiilor, printre ei fiind și Costel Corduneanu. De-a lungul anilor, numeroase persoane din mediul afacerilor și nu numai au avut de suferit din cauza acestor clanuri, iar unele dintre acestea au fost chiar terorizate de interlopi.

Comentarii
 • Mai lasati prostiile si nu va mai hazardati aiurea. De la vestitul procuror Chifan incoace, orasul nu mai are demult smecheri. Ce smecher este Corduneanu Adrian care face puscarie pentru 3000 euro si aia din santaj (atunci cand a santajat un copchil, un agent de vanzari) ?
  Li s-au terminat robinetul si smecheria la multi, iar cand vin mascatii peste ei de le crapa si capu’, toti sunt niste mielusei.
  Astia la o lupta corp la corp in ring sau arena sunt varza cu carne.
  Daca n-ar mai umbla in haita, ar fi capaciti zilnic.
  Si ala Vais, alt pradator, mare baiat si ala, mare combinator si la militie a dat lumea pe goarna, iaca unde era marele baiat al prafurilor.
  Toti sunt o apa si un pamant. Muschi umflati pe steroizi si atat !!

 • Bravo domnule un comentariu pertinent ,ce șmecheri are Iașul,niște zăbauci care umblă in haită ca lupii terorizează , amenință , șantajează copii lipsiți de apărare și
  persoane vulnerabile pentru câțiva creițari ce șmecheri sant aștea se amenință între ei pe rețelele de socializare si își aruncă sticle de benzina unul altuia in curte țin lângă ei tot felul de boschetari cu poșetute pe care îi plimba prin oraș pentr o șaorma si un suc cică aia sant bodyguarzi hai sa fim serioși

 • De cand a taiat procurorul Vasile Chifan elanul Cordunenilor, i-a cam zdruncinat! Acuma a intrat Horodniceanu in mafia imobiliara… taci ca e bine, se face liniste!!!

 • Un raspuns pt cei care nu vor sa intaleaga:Interlopii umbla la costum si au afaceri de sute de milioane de euro si conduc institutii ale statului si partide politice……Va rog sa comentati realitatea……..hai pa

 • Corect ,aștea sant adevărați interlopi politicieni ,funcționari ai statului , platesc mass media sa vină cu fel de fel de știri sî dezinformării ridicând la grad de șmecheri ,interlopi ,mafioți etc prostimea pune botul și pălește vrajeala

 • Horodniceanu daca le mai da un sut la mafia imobiliara,va spun ca ii termina,inclusiv clanuri,inclusiv tot. Bravo domnule procuror!!!

 • Combinațiile cordunenilor în Anglia sunt prostituția…. Costel si_a trimis nevasta la produs… Și traficul de droguri…. Claudiu Lefter din Dacia soțul lui Surda…. Vinde prafuri la Londra și trimite comision Cordunenilor în special lui cumatru Petronel și lui nasu Gelu….

 • Cosmos se tavaleste in chinuri grele de foame si voi il umflati ca face bani? De cand nu mai are copii de 10 ani sa fure din buzunare iau ramas copii flamanzi. Marele traficant care avea cocaina cu paracetamol🤮🤢

 • Răpănoșii ăștia vând droguri in Iași raza de tranzactie Copou.Politia sforăie în mașină trec pe langa ei și nu observă.

 • Daaa, Cordunenii mari smecheri! Noroc ca au fost SIFOANELE politiei, altfel de mult erau dupa gratii! Baa dar fratele lir ala mai mare care s a eliberat, parca la parnaie ii placea sa si o ia la caca, acuma e mare interlop? Bacaoanu smecher de smecher, da cu pumnu si cad piticii! Imparatu e Bacaoanu, el nu e sifonar!

 • Mai lăsații pe astia că sau învechit.Sunt astia mai mici acum care au mașini de lux și fac banii prin droguri,furturi,prostituție prin Anglia,Germania,Spania.Mai aduc și cate o mașină la vânzare de prin Europa și câte ceva ascuns prin mașina.

 • of of.. 😉 cum va mananca funduletu pe voi.. 😉 ce aveti cu clanurile.. 😉 nu aveti de ce sa scrieti.. 😉 pai fomistilor astia mai echilibreaza balanta un pic aduc in tara bani masini bijuterii.. 😉 pe de o parte vestu va fura legal cu jmekeri ranjind la costum, pe de alta parte sunt jmekeri nostri care mai ciupesc si ei de la boieri.. 😉 spuneti voi un domeniu in care nu se dau tepe si apoi mai vb. 😉 in politica, in administratie, in alimentatie pe etichete, in imobiliare, in inginerie se minte la greu pentru bani, toata lumea e acum pentru bani, TOTUL SE INVARTE IN JURUL BANULUI. Ai cap sa-i faci sau nu ai si lucrezi pe salariu pana intri ca fraieru prost in pamant.

 • Adevaratii smecheri sunt aia de care nu stie nimeni si au pe ei averi adevarate, nu pulifricii astia care se ameninta si se taie pe 2-3000 de euro, dupa posteaza pe fbk live-uri ca ce smecheri sunt si ei si ca fac si ca dreg. Plugaru care i-a luat lu fiusu Ferrari si mai are acasa un G, un Porsche si ceva proprietati bune nu zice nimeni nimic de el, ala e abia smecher, nu tiganii astia copti de foame.

 • Adevaratii smecheri nu fac live pe retele , ei nici macar nu au cont de facebook. In timp ce astia se fugaresc pe cateva mii , aia o ard prin vacante exotice si fac muchos maciucambos.

 • Eu am cucul mic si ma cred mare. Dar sunt un taranush de la Belcesti care am muls vaca in copilarie si acum sunt Clown la Iasi. Mascarici cu falusul inexistent. Vorbele nu le am la mine dar dau bani la pitici sa nu ma puna sa ii sug cucul lui Bogdanel ca si ala detine un micropenis de toata jena!

 • Daca si terorizatii astia din Braila au ajuns pe harta Iasului e vai si amar. Niste ciori rapanoase si flamande care pozeaza cu matele goale si cu putina benzina pe fundul rezervorului.

 • Presa e de vina cu aceste titluri. Toata povestea aceasta cu clanurile au pornit de la dorinta disperata a ziaristilor de a scoate bani din articole cu titulaturi si impaunari extra dure, a unor familii din Iasi, majoritatea fara venituri legale, care au capusat sistemul de asistenta sociala.

 • Eu sunt PAWER cuculet mic si imi doresc ca toata lumea sa stea la picioarele mele mici ca si cucculetul meu miiic

 • Unde au varâtā cartea de munca stimatii domni? Intreb pentru un prieten (Pantîru) ca si asta mic vrea sa se faca interlop de asta

 • Sa mi bqg pula n toqta familia corduneanu :))))) ca daca mor toti si n au nici 50 de persoane la inmormqntare . Sclavilorrrr sa mi bag pula in gura lui petronelq care bea pana se caca pe dansa

 • Daca astia sunt interlopi, aia care au delapidat tara de ste de milioane de euro cum se mai cheama?

  Despre aia nu scrieti nimic? Normal ca nu, ca nu indrazniti nici sa va uitati in directia lor ca dispareti de pe fata pamantului.

  Abia aia sunt mafioti.

  Astia sunt doar niste infractori…

 • Politia are partea ei . Doar nu misca astia de capul lor. Clanuri,poliie si politicieni. Astia formeaza un triunghi amoros perfect.

Adauga un comentariu