Actualitate

Cum sa ai facturi mai mici la incalzire! Cinci trucuri pentru a-ti pastra locuinta incalzita pe timp de iarna

Publicat: 21 ian. 2020

Facturi mai mici la încălzire. Una dintre cele mai importante probleme iarna este încălzirea locuinței, și aceasta fără prea mari cheltuieli.

Încălzirea centralizată este utilizată în proporţie covârşitoare în întreaga lume! Chiar dacă acest regim de distribuţie a energiei termice este la îndemână, nu este şi cel mai rentabil.

Se știe că în sezonul rece trebuie să ne pregătim pentru facturi mai mari la utilități. Încălzirea spatiilor reprezintă o mare parte din întreaga energie consumată într-o locuinţă. Aşa că, pentru a evita o factură uriaşă la gaze sau electricitate, poţi pune în practică mai multe trucuri. Toate acestea te vor ajuta să profiţi la maximum de căldura degajată de sursele de încălzire.

Facturi mai mici la încălzire

În cele ce urmează vă vom arăta cum să menţii căldura la maxim şi valoarea facturii pe minim. Iată 5 metode simple şi eficiente.

1. Trage draperiile înainte de culcare

Este indicat să foloseşti draperiile în timpul nopţii. Acestea vor acţiona ca un strat izolant, care va menţine căldura în casă. În zilele însorite, însă, lasa ferestrele libere. Astfel, razelor soarelui vor pătrunde în locuinţă aducând un plus de căldură.

2. Facturi mai mici la încălzire. Izolează pereţii

Izolarea termică a unui apartament vechi poate reduce consumul de energie cu până la 50%. Totodată, o tâmplărie bună şi un geam de calitate pot reduce consumul de energie cu până la 30%. Aşa că nu ezita să îţi izolezi termic locuinţa. Iar dacă ai uşi sau ferestre pe care nu le mai foloseşti, poţi lua în calcul eliminarea lor.

3. Programează centrală să pornească înainte să te trezeşti

Un truc uşor de pus în aplicare consta în programarea centralei. Aceasta ar trebui să înceapă să funcţioneze cu aproximativ 30 de minute înainte să te trezeşti. Centrala va funcţiona la o viteză constantă, iar astfel, costurile încălzirii nu vor suferi creşteri dramatice. În acest caz, cumpărarea unui termostat ambiental programabil este o investiţie pe care merita să o faci.

4. Nu acoperi caloriferele

Facturi mai mici la încălzire. Cu toate că este plăcut să ai o sofa aproape de calorifer, trebuie să ştii că aceasta poate fi ca un paravan. Mută canapeaua sau orice obiect de mobilier din fata caloriferului. Astfel, aerul cald va circula liber.

5. Facturi mai mici la încălzire. Foloseşte panouri radiante

Recomandate în special pentru spaţiile mari, panourile radiante sunt o nouă metodă de încălzire. Chiar dacă sunt ceva mai scumpe, panourile radiante sunt o sursă de încălzire mai ieftină. Singurul inconvenient este că nu încălzesc tavanul sau podeaua.loading...

Adauga un comentariu