Actualitate

Cum să ai rufe curate. Sfaturi prețioase pentru gospodine atunci când folosesc mașina de spălat

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să ai rufe curate. Sfaturi prețioase pentru gospodine atunci când folosesc mașina de spălat
Atunci când vine vorba despre spălatul rufelor trebuie respectate câteva reguli elementare

Cum să ai rufe curate. Orice gospodină își dorește ca hainele puse la spălat să iasă impecabile, însă uneori mai apar și accidente nedorite.

Toate gospodinele ştiu că atunci când vine vorba despre spălatul rufelor trebuie respectate câteva reguli elementare. Altfel, hainele lor şi ale membrilor familiei s-ar putea transforma într-un dezastru. De exemplu, gândiţi-vă doar cum ar fi dacă aţi spăla rufele albe cu cele negre sau colorare? Cel puţin hainele albe ar ajunge direct la gunoi!

Pe lângă regula care interzice spălarea rufelor în culori deschise alături de cele negre, există şi alte principii când vine vorba despre haine şi maşina de spălat.

Cum să ai rufe curate

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva din regulile ce trebuie respectate atunci când speli rufe la mașina automată! Aceste sfaturi te vor ajuta să eviţi de acum înainte cele mai comune greşeli.

Citeşte etichetele produselor

O cămaşă, o bluză sau un pantalon dintr-un material sintetic s-ar putea degrada dacă le speli cu apă fierbinte. Nu degeaba este precizat pe etichetă că trebuie spălate la cel mult 40 de grade Celsius.

Goleşte maşina de spălat haine de îndată ce s-a terminat ciclul spălării! Sigur nu vrei să se înmulțească bacteriile în mediul umed care le e propice. Totodată, nu vrei nici ca hainele să capete un miros neplăcut. Pentru aceasta, ar fi bine să folosești uneori oțet în loc de balsam.

Atenție la cantitatea de detergent

Atenție, detergent mai mult nu înseamnă rufe mai curate! Cel mai bine ar fi să nu umpli complet capacul, trei pătrimi din el fiind, de regulă, suficient. Dacă nu eşti sigură de cantitatea necesară, obişnuieşte-te să foloseşti capsule pentru spălat.

Cumpără lenjerie de pat de calitate şi spal-o la temperturi ridicate, pentru a împiedica înmulţirea acarienilor. Prosoapele de bucătărie se spală la cel puţin 60 de grade Celsius, într-un ciclu de spălare de minimum o oră.

Detergent lichid pentru spălarea la temperaturi joase

Sfaturi care te învață cum să ai rufe curate. Evită să setezi maşina de spălat rufe la temperaturi prea joase dacă foloseşti detergenţi pudră. Asta deoacere acest tip de produs pentru spălarea hainelor nu se dizolva la fel de bine ca cel lichid în apă cu o temperatură mai scăzută.

Curăță uşa maşinii de spălat şi sertarul în care pui detergetul, balsamul şi înălbitorul cel puţin o dată pe lună! În mașina cu încărcare verticală, ultimele rufe introduse trebuie să fie cele mai murdare, şi nu invers!

Adauga un comentariu